Hirdetés

VolksPC: Android-Linux hibridre gyűjtenek



|

Közösségi finanszírozás segítségével készülne el az Android-Linux hibrid mini VolksPC.

Hirdetés

A VolksPC csapat legfőbb célja, hogy egy olyan szoftveres megoldást alkosson, ami egyszerre futtat Android 4.2 Jelly Bean és Debian 7.0 Wheezy operációs rendszert ARM alapú számítógépeken. A két eltérő jellegű OS keveredése bővített lehetőségeket is jelent, a LibreOffice vagy a Firefox mellett például minden gond nélkül használhatjuk a Netflix, Hulu Plus programokat, és bármilyen Android játékot.

 

Hirdetés

 

A megoldás mellé tervezett VolksPC nem lesz különösebben erőteljes darab, az 1,4 GHz-es Rockchip RK3066 ARM Cortex-A9 dual-core processzor mellett 1GB RAM, 8GB beépített tárhely, 8GB-os microSD kártya, 2 USB 2.0 port, 1 microUSB csatlakozó, HDMI, Ethernet és WiFi jelenti a konfiguráció főbb elemeit. Bár egy ilyen miniPC-t jóval kevesebb pénzért is megkaphatnánk, a hangsúly egyértelműen a két merőben eltérő OS találkozásán van.

 

 

Az Indiegogo kampány célja 80 000 dollár összegyűjtése, mert legalább ezer darab VolksPC gyártását kell megrendelniük, ha ez nem sikerül, a projektet lefújják és mindenki visszakapja a pénzét. Siker esetén az adományozók közül azok, akik legalább 119 dollárral segítenek, megkapják majd a VolksPC első kiadását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.