Hirdetés

WD-Toshiba-paktum a merevlemez-piacon



|

A Toshiba technológiát vásárol a Western Digitaltól, cserébe átadja a thaiföldi leányvállalatát.

Hirdetés

A Western Digital amint teljesen befejezi a korábban felvásárolt Hitachi "beolvasztását", a HDD-piac abszolút egyeduralkodójává lép elő. Ez a cím tulajdonképpen már most a WD-t illeti. A második helyre az örök rivális Seagate szorul, míg egy nagyon távoli harmadik helyen a Toshiba zárja a megmaradt HDD-gyártók sorát.

 

Az utolsó három merevlemez-gyártóból most kettő, a Western Digital és a Toshiba egy megállapodást kötött. Ennek értelmében a Toshiba 3,5 hüvelykes HDD-k gyártására alkalmas technológiát kap a WD-től; míg a Western Digital ezért cserébe a Toshiba thaiföldi - gyártással foglalkozó - leányvállalatát, a Toshiba Storage Device-t kapja meg teljes egészében.

 

A papírmunka és a gyakorlati teendők idén márciusban befejeződnek. Felmerülhet a kérdés, hogy mit jelent ez az egyesség a felhasználók számára? Nos, nem sokat. A merevlemezek ára továbbra is nagy magasságokban szárnyal, és bár a termelési kapacitás az áradások előtti érték 80 százalékára áll vissza egy hónapon belül; az árak az év további részében is igen magasak lesznek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.