Hirdetés

Western Digital: júliusban már teljes kapacitáson



|

A Hitachi GST-t felvásárolt gyártó meglehetősen optimistán tekint a jövőbe.

Hirdetés

A 2011-ben bekövetkezett thaiföldi áradások a merevlemez-iparnak súlyos nehézségeket jelentettek, amelyből a gyártók a mai napig lábadoznak, a felhasználók pedig akár három-négyszeres HDD-árakkal is találkozhatnak. A Western Digital most optimistán tekint a jövőbe.

 

A gyártó legfrissebb közleménye szerint idén júliusra 100 százalékos kapacitással üzemelnek majd a gyártósoraik - ezt a WD ügyvezetője, John Coyne jelentette ki. A piacon egyébiránt jelenleg egyedül a Western Digital, a Seagate és a Toshiba tekinthető valós szereplőnek. A Hitachi GST felvásárlásával a WD az áradások előtt a piac egyértelmű uralkodója lett.

 

 

Noha a Seagate nehéz évet vár 2012-re vonatkozóan, ironikus módon pont ők voltak a legnagyobb "nyertesei" a katasztrófának, ugyanis a gyártóüzemek sérülése őket érintette a legkevésbé, emellett pedig meglehetősen nagy profitra is sikerült szert tenniük a megemelkedett árak miatt.

 

A Western Digital várakozásai szerint 2012. harmadik negyedévében 58 millió HDD-t értékesít majd. Ez megegyezik a 2011. ugyanezen időszakában eladott merevlemezek számával, még az áradások előtt. Ellentétben a piac más szereplőivel, a WD optimistán tekint az elkövetkezendő negyedévekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.