Hirdetés

Wi-Fi a Nikon digitális fényképezőgépekben



|

Hirdetés

Az újnak számító eljárás az USB kábelt hivatott leváltani, bár azt továbbra is használhatjuk majd. Az elkészült képeket ugyanúgy feltölthetjük a számítógépre, de így közvetlen kapcsolat teremthető egy WiFi kompatibilis nyomtatóval is. Azt is be lehet állítani, hogy minden egyes elkészült képet azonnal továbbítson a számítógépre, így elkerülve a memória telítését. Az elkészült képek ugyanis először egy pufferbe kerülnek, amelyből az átküldés után rögtön törlődnek is.


A Coolpix P1 és P2 modellek, amelyek e hónap végén kerülnek a boltokba, szinte teljesen megegyeznek. Az egyetlen fontosabb különbség az általuk készíthető kép maximális felbontásában rejlik. A P1-es 8 megapixeles (3264x2448), míg a P2-es csak 5 megapixeles (2592x1944) képeket készít. Ezeket a maximális méretű képeket nyolc, illetve négy másodperc alatt képesek továbbítani a számítógépre. További egyforma képességeik közé tartozik a 3,5x-es optikai zoom és a 2,5 hüvelykes LCD kijelző. Méreteik is megegyeznek: 91x60x9 mm, súlyuk pedig 170 gramm. Az akumulátor egy feltöltéssel 180, illetve 190 kép készítését teszi lehetővé. A P1-es ára 550, míg a P2-esé 400 dollár lesz.

A Nikon elmondása szerint ezek az első WiFi-s modellek a piacon, bár az ötlet nem új. Még 2002-ben a Sanyo bemutatott egy prototípust Japánban, de azt kereskedelmi forgalomba nem hozták.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.