Hirdetés

Wii U: jönnek az eReader szolgáltatások?



|

Meg nem erősített források szerint a Nintendo nem csak a játékok terén szeretne nagyot lépni a Wii U bevezetésével, hanem a digitális magazinok világa felé is kacsintgat.

Hirdetés

Már decemberben kiszivárgott, hogy a Nintendo komolyan veszi a Wii U tervezését, az előzetes hírek szerint az újabb generációs konzolban 768MB RAM (más források szerint 1 GB RAM) található, egy négymagos 3 GHz-es PowerPC alapú 45 nm-es processzor és egy ismeretlen, 40nm-es ATI GPU. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a Wii U kb. 50%-ot ver rá az Xbox360 és a PS3 teljesítményére, és végre képes lesz 1080p felbontásra, valamint 3D-s megjelenítésre is.



Bár a fenti információkat hivatalosan nem erősítették meg, a találgatások tovább folytatódnak. A ForgetTheBox magazin értesülései szerint a külön érintőképernyővel felszerelt Wii U kontrollert a Nintendo nem csak játékra szeretné használni, hanem külön eBook Reader-ként is támogatná. Ez azt jelenti, hogy az Amazon digitális standjához hasonló tervek merültek fel, vagyis a kontrolleren lehetne könyvet, újságot, képregényt, vagy akár eddig általában nyomtatott mellékletként megjelenő kézikönyvet, játékleírást (esetleg végigjátszást) olvasni - hasonlóan, mint egy táblagépen.



Ahogy az iPhone és az iPad is kompatibilis, a Nintendo is szeretné összekapcsolni a szolgáltatásokat handheld konzoljával, vagyis a Wii U és a 3DS együttműködne, funkcionalitásban és irányításban is. Egyelőre nincs több információ, várhatóan az idei E3 keretében mutat majd be mindent részletesen a Nintendo. A Wii U megjelenése még ebben az évben várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.