Hirdetés

Windows 10-es kézikonzolon dolgozik a GPD



|

Cherry Trail processzort kapna az apró, de Windows 10-es gamer kütyü.

Hirdetés

A kínai GPD általában 5 és 7 hüvelyk közötti kézikonzolokat szokott gyártani, de ARM lapkákkal és Androiddal. A legújabb próbálkozásuk Windows 10-re és Intel Atom Cherry Trail processzorra épül. 

Hirdetés

Egyelőre sem a specifikációk, sem a dizájn nem végleges, most visszajelzéseket várnak a leendő vásárlóktól a fejlesztők. 

A jelenlegi tervek szerint mindenesetre 5,5 hüvelykes lesz a kézikonzol, 1280 x 720-as érintőkijelzővel, fizikai billentyűzettel és a megszokott vezérlőgombokkal. 

Az összecsukható apróság egy apró notebookot vagy PDA-t idéz, de a Nintendo DS vagy az első NVIDIA Shield is beugorhat róla bárkinek. 

Ha minden jól megy, az Intel Atom x5-Z8500-as CPU-t 4 GB RAM, 64 GB tárhely, microSD-olvasó, micro-HDMI, WiFi, Bluetooth, USB-C és USB 3.0, valamint egy 6000 mAh-s akku egészítik ki. 

Ilyen hardverrel persze nem lehet futtatni a legújabb és legjobb játékokat, de alkalmi kikapcsolódásra vagy régebbi címekhez ideális megoldás lehet a Cherry Trail processzor. Adott esetben a játékok streamelésére is jó a kicsi konzol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.