Hirdetés

Windows 10 fut a kínai Blade Box konzolon



|

A Tencent az Intellel közösen dolgozik egy új konzolplatformon.

Hirdetés

A kínai Tencent az Intellel közösen dolgozik egy új konzolplatformon, amelynek a neve TGP Box. 

Hirdetés

Ezen belül az első konzol a Blade Box lesz, amit a Haier gyárt. Valóban konzolnak tűnik, azonban a gyakorlatban egy Windows 10-et futtató gépről van szó, Intel Skylake processzorral. 

Nem ez persze az első eset, hogy összemosódik a konzolok és a PC-k közötti határvonal. A Steam Machine platform tulajdonképpen pont egy ilyen jellegű átmenetet jelent. 

A Tencent megoldása saját játékbolttal rendelkezik, a felhasználói felület pedig egyszerűen kezelhető, akár egy kanapéról, kontrollerrel is jól használható. A játékok és frissítések letöltése, az élő streamelés szintén megoldott. 

Ha valaki többre vágyna, akkor könnyen lehet a Windows 10 asztali módjára váltani, és hozzáférni az appokhoz, a Tálcához és minden egyébhez. 

Bár a Tencentről általában az internetes szolgáltatások jutnak a felhasználók eszébe, a cégé a Riot Games és az Epic Games is, vagyis tőlük származik például a League of Legends és a Need for Speed. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.