Hirdetés

Windows 8-as táblagépet készít a Lenovo



|

A Techin5 névtelen forrásból már kémfotókat és specifikációt is szerzett a Lenovo Windows 8-as táblagépéről, amit azért még kéretik pletykaszinten kezelni, de első látásra elég ütős szerkezetről van szó.

Hirdetés

Idén ősszel érkezik majd a Windows 8 ThinkPad Tabet 2, legalábbis az ausztrál Techin5 "névtelen forrása" szerint. Az ilyen pletykákat érdemes fenntartásokkal kezelni, de a kiszivárgott fotó és hardveres információ azért megér egy misét.

Már csak azért is, mert a kínai vállalat az IDC és a comScore adatai szerint hamarosan átveheti a vezetést a legnagyobb számítógépgyártók rangsorában, így tehát érdemes figyelni arra, hogy a táblagépek terén milyen újításokra készülnek.


Korábban már felmerült, hogy a Microsoft több fronton is háborút indít az Apple népszerű táblagépe ellen, itt a Lenovo remek fegyver lehet (a kiszivárgott képek között egy iPades összehasonlítás is helyet kapott). Egyelőre annyit tudni, hogy egy kétmagos Intel Atom Z670 (Clover Trail) processzor, 64 GB SSD meghajtó, valamint 2GB RAM biztosítja majd a megfelelő működést, ehhez kapunk egy iPad méretű és súlyú testet, egy 1366x768-as LED-háttérvilágítású, tükröződésmentes kijelzőt. Természetesen elengedhetetlen kellék a 2 megapixeles előoldali és egy 8 megapixeles kamera, IEEE 802.11n szabványú WLAN-modul, LTE/HSPA+ modul, Bluetooth 4.0, GPS, USB 2.0 bemenet és persze HDMI kimenet. A Lenovo (nem hivatalos) terve szerint az üzemidő megegyezik majd az új iPad képességeivel, tehát 10 órás használat elvileg adott lesz. A kiszivárgott specifikáció szerint a Lenovo billentyűzettel egybeépített dokkolóállomást is piacra dob majd a Windows 8 ThinkPad Tabet 2 mellé, de a kézírás támogatása sem marad ki a szórásból.

Egyelőre több konkrétum nincs (csak ami az alábbi képeken látható), kíváncsian várjuk a folytatást az őszi Windows 8-as tabletek inváziójával egyetemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.