Hirdetés

Windows és Android is fut a Chuwi táblagépén



|

Intel Atom X5 processzor került a 250 dolláros kütyübe.

Hirdetés

A Kínából érkező tabletek általában csak az árukkal kívánnak hódítani, azonban az elméletileg október 10-én forgalomba kerülő Chuwi Hi10 már a mindent bütykölni kívánó geekek érdeklődését is felkeltheti. A 250 dolláros (olyan 69 ezer forintos) táblagép elméletileg dual-boot felállásban Windows 10 és Android 5.1 operációs rendszert is tartalmaz, bár jelenleg nem egyértelmű, hogy pontosan miként is működik ez a szisztéma.

Hirdetés


A specifikációk alapján ennyi pénzért egyáltalán nem rossz a hardver. A kijelzője 10 hüvelykes és 1920×1080 pixel felbontású, az elő- és hátlapi kamerái 2 megapixelesek, található rajta HDMI kimenet. A processzora a négymagos Intel Atom X5-Z8300, amely mellé 4 GB memóriát és 64 GB bővíthető háttértárat pakoltak a tervezők.


Kiemelendő, hogy a 8000 milliamperes akku ellenére csak 474 grammot nyom a táblagép, ráadásul a 8,2 milliméteres vastagság is abszolút korrektnek mondható. A fentebb linkelt weboldalon lévő termékfotók egy részén billentyűzetes dokkolóba helyezve is látható a tablet, azonban nem tudni, hogy jár-e hozzá a klaviatúra. Mi nem vennénk rá mérget.


Végül megemlítendő, hogy a fent említett processzor az Intel hivatalos adatlapja szerint maximum 2 GB memóriát tud kezelni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyakorlatban nem lehetséges kétszer ennyit társítani hozzá. Mindenesetre a Chuwi Hi10 iránt érdeklődőknek azt ajánljuk, hogy várjanak néhány hetet a vásárlással, míg a kalandor kollégák tapasztalati úton fényt derítenek az adatlap hitelességére.


(Forrás: Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.