Hirdetés

Windows helyett Androidba fektet az Intel



|

Az Intel szerint idén a Windows 8.1 helyett az Androidra kell koncentrálni.

Hirdetés

Az Intelnek hosszú küzdelmek során sikerült elérnie, hogy a saját lapkáival szerelt androidos táblagépek vételára versenyképes legyen azokkal, amelyekben ARM-alapú lapkák dolgoznak. A Digitimes Research szerint az Intel továbbra is rengeteg pénzzel és erőforrással kanyarodna ebbe az irányba. 

Hirdetés

A jelentések szerint az Intel alapokra építkező androidos tabletek ára sokszor már eleve alacsonyabb tud lenni, mint az ARM-alapú modelleké. A példák esetében többek között a Samsung tabletei között szemezgettek. 

Érdekes módon úgy néz ki, hogy az Intel 2014-ben sokkal többet kíván foglalkozni az Androiddal, mint a Windows 8.1-gyel, mégpedig azért, mert a táblagépek szektorában a robotos platform jóval nagyobb lehetőségeket biztosít. A két rendszer között az arány 60-40 százalék lehet idén az Android javára, amelynél a legfőbb partner az ASUS lesz. 

Bár az idei 40 milliós célját az Intel nem valószínű, hogy elérné, állítólag 32 millió tabletbe szánt processzort azért leszállíthatnak. A számot mindenáron magasabbra akarják ugyanakkor emelni, többek között technológiai támogatással, marketinges kedvezményekkel és árengedményekkel a CPU-k terén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.