Hirdetés

Windowst és Linuxot is futtat a Rikomagic mini-PC



|

Egy négymagos Cherry Trail processzor dolgozik a Rikomagic MK36S-ben.

Hirdetés

A Rikomagic egy meglehetősen kicsi asztali géppel igyekezett elvarázsolni a kompakt PC-k rajongóit. Az MK36S ráadásul Windowst és Linuxot is futtat. 

Hirdetés

A mini-PC-ben egy Cherry Trail-alapú Intel Atom x5-Z8300-as, négymagos processzor dolgozik, 2 GB RAM és 32 GB tárhely társaságában. 

A gép Windows 10-zel együtt nagyjából 137 dollártól vihető, de szükség szerint egy brit áruház (a Cloudsto) már Ubuntu 15.04-gyel is árulja. Ez utóbbi körülbelül 175 dollárnak megfelelő összegbe kerül. 

Mindez azért érdekes, mert az ingyenes operációs rendszerrel érkező verzió többe kerül - persze ebben adóügyi okok is vannak. A felár viszont több ok miatt van rajta: például azért, mert sok munka volt az Ubuntu beállításában. 

Az ubuntus modell emiatt annak érheti meg, aki tökéletesen működő, linuxos mini-PC-t szeretne, telepítések és beállítások nélkül. 

A két verzióban egyébként közös a 10/100-as Ethernet, a Bluetooth 4.0, a 802.11ac-s Wi-Fi, a HDMI, a microSD-olvasó, valamint az USB 3.0-ás port megléte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.