Hirdetés

WizCom zsebszkenner



|

A WizCom Technologies kifejlesztette a legújabb toll alakú szkennerét.

Hirdetés

A WizCom úgy látta, hogy azoknak a felhasználóknak is szükségük lehet képdigitalizáló eszközökre, akik kis méretű számítógépeket használnak. Ennek megfelelően elkészítette a legmodernebb technológiákat ötvöző QuickLink Pen eszközét, amely adott esetben képes helyettesíteni a jóval nagyobb méretű asztali szkennereket.



A QuickLink Pen tulajdonképpen nem más, mint egy kis szkennerként működő, ergonómikusan kialakított toll. Természetesen a digitalizálás minősége nem olyan jó, mint ahogy azt az asztali szkennereknél megszokhattuk, de igazából nem is ilyen célból fejlesztették ki. A legfontosabb feladata, hogy megkönnyítse a szövegbevitelt. A kis szkenner egyszerre csak egy sort képes beolvasni. Összesen hét gomb található meg rajta, amelyek segítségével elérhetők a különböző funkciók és üzemmódok. Az új eszközön elhelyezett három soros LCD kijelzőn azonnal megtekinthető a digitalizált információ. A szkennelés történhet balról jobbra és jobbról balra is.



Mivel a QuickLink Pen elsősorban szövegbevitel céljából készült, ezért egy beépített, optikai karakterfelismerő, OCR (Optical Character Recognition) funkcióval is rendelkezik. A betűtípustól és a szöveg minőségétől függően másodpercenként 50-90 karaktert képes felismerni. A szkennernek minden sor végén szüksége van 1-2 másodpercre még az információkat feldolgozza. Ezután a beolvasás folytatódhat a következő sorral. Az OCR program sajnos nem alkalmas a kézírás felismerésére, de a nyomtatott betűket annál hatékonyabban kezeli. A WizCom szerint a QuickLink Pen utódai már képesek lesznek a kézírás felismerésére is, sőt képeket is lehet majd digitalizálni.



A QuickLink Pen összesen 4 megabájt memóriával rendelkezik, amely elegendő akár 1000 oldalnyi szöveg tárolására is. A szkenner infra porton vagy hagyományos, soros (RS232) interfészen keresztül csatlakoztatható a Pocket PC-khez, vagy akár az asztali számítógépekhez is. Opcionálisan USB adapter is beszerezhető.



A WizCom QuickLink Pen zsebszkenneréhez 179 dollárért (53e Ft) lehet hozzájutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.