Hirdetés

X1950GT a Sapphire-től



|

Új kistestvére született az X1950 Pro-nak, melyre nagyon is hasonlít.

Hirdetés

ati_gt_small.jpg
Az AMD nem titkolja, hogy az NVIDIA GeForce 7900GS ellenfelének szánja a grafikus lapkát, amelyre épülő videokártya körülbelül 45 000 Ft-ért vásárolható meg a boltokban - az új AMD/ATI kártya az 50 000 Ft-os kategóriát célozza legújabb termékével.


Az új lapka nagyon hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint nagytestvére, a Pro változat: 36 pixel árnyaló egység, 12 pixel futószalag, 256 bites memória interfész, és CrossFire kompatibilitás jellemzik. A különbség az órajelekben rejlik: 75, és 180 MHz-cel kisebb, így rendre 500 és 1200 MHz-es mag és memória órajellel rendelkezik.


A Pro változattal szemben a GT csak és kizárólag 256 megabájt GDDR3 memóriával lesz elérhető, 512 megabájtos kiszerelés nem várható. Szintén ne várjunk AGP-s verziót, csak a PCIe x16-os szabványt támogatja, ahogy a HDCP kompatibilis DVI kimeneteket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.