Hirdetés

XFX: bevetésre kész a Radeon HD 4870 X2 is



|

A két GPU-s zászlóshajóval vált teljessé a korábban csak NVIDIA gyártmányú vezérlőket forgalmazó XFX Radeon családja.

Hirdetés

Legutóbb az Albatron és a Galaxy tétovázásról olvashattunk a különféle külföldi hírportálok hasábjain, a két gyártó azonban egyelőre még nem jelentette be a kanadai grafikus kártya kínálat forgalmazását. Továbbra is az XFX-nek köszönhetjük az efféle történeteket, a tegnapi napon például végre az alfahím szerepét betöltő Radeon HD 4870 X2 is felkerült a gyártó weboldalára.

 

xfx_radeonhd4870x2.jpg

Az "Every Gamer's Valentine's Day Wish" mottóval hirdetett grafikus kártya lényegében csak a matricákban és a csomagolásban tér el az ATI referencia tervétől, sem a nyomtatott áramkör, sem a hűtés, sőt, még az órajelek sem változtak. A két RV770-es grafikus mag tehát 750 MHz-en, míg a 2 gigabájtnyi GDDR5-ös memória effektíve 3600 MHz-en ketyeg. Kezdésnek talán jobb is ez így, ám ez nem jelenti azt, hogy ne várnánk el az XFX-től egy túlhajtott XXX kiadást.

 


A tőlünk nyugatabbra elhelyezkedő országok egyes webáruházainak listáján ugyan jelen van az XFX Radeon HD 4870 X2, komolyabb mennyiségű készlet azonban egyelőre sehol sem található. Remélhetőleg hamarosan megkezdi a termék szállítását a gyártó, és akkor lehetőségünk lesz az ár megismerésére is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.