Hirdetés

XFX: kész a Radeon HD 6850 és 6870



|

A gyártó két új grafikus kártyával várja a Barts GPU-ra épülő modellek közelgő bejelentését.

Hirdetés

Az AMD új, Barts GPU-ra épülő videókártyái, a Radeon HD 6850 és HD 6870 még mindig nem estek át hivatalos bemutatójukon. Ez várhatóan október 22-én lesz esedékes, azonban a gyártók már viszonylag régen megkapták a szükséges alkatrészeket, ugyanis a bejelentéssel egy időben a kártyák forgalmazását is megkezdik.

 

A referenciamodellek (6870 és 6850) után most az XFX kártyáira derült fény, még a bejelentés előtt. A korábban az NVIDIA hűséges partnerének tekintett XFX mindkét második-generációs DirectX 11-es kártyából kínál majd a bejelentéskor.

 

 

Mindkét kártya esetében két darab 6-tűs PCIe csatlakozóra van szükség, és mindkettő két kártyahelyet követel magának gépünkben. A 256 bites memóriainterfésszel működő vezérlők 1 GB GDDR5-ös VRAM-mal lesznek szerelve, természetesen CrossFire-kompatibilisek.

 

A Radeon HD 6850 1120 stream processzorral, és 725, illetve 4000 MHz-es GPU-és memória-frekvenciával üzemel. Két DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort kerül majd a hátuljára. A Radeon HD 6870-be már 1280 stream processzor került, a GPU órajele 900 MHz, míg a memóriáé 4200 MHz. A két DVI és az 1.4-es HDMI csatlakozóhoz két mini-DisplayPort 1.2-es kimenet társul.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.