Hirdetés

XFX: újabb egyedi Radeon HD 5970 videokártya



|

Az ASUS és a Sapphire után az XFX is egyedi tervezésű AMD Radeon HD 5970-es grafikus kártyát készül piacra dobni.

Hirdetés

Az ASUS Ares és a Sapphire HD 5970 OC után egy újabb gyárilag túlhajtott két grafikus magra épülő Radeon vezérlőről hullott le a lepel a hannoveri CeBIT-en. Az XFX is azon partnerek közé tartozik, akik forgalomba hozhatják a megemelt órajelen üzemelő HD 5970-et, ám ahogy azt a lenti kép is igazolja, az észak-amerikai gyártó a referencia tervre hajazó megoldással rukkolt elő.

 

xfx_radeon_hd_5970_black_edition_limited.jpg

A középre helyezett ventilátornak nem lesz könnyű dolga
 

 


A normál HD 5970-es kártya sem volt egy kis hardver, de az XFX HD 5970 Black Edition Limited még nagyobbnak - pontosabban mondva hosszabbnak - tűnik. A két 40 nanométeren gyártott Cypress grafikus lapka távolabb került egymástól, a nyomtatott áramkör pontos felépítését azonban egyelőre nem ismerjük. Annyi látható csupán, hogy két 8 tűs PCIe tápcsatlakozó szükség a kártya üzemeltetéséhez, valamint a hátlapi monitorkimenetek a HD 5870 Eyefinity 6 Edition testvérmodell adott specifikációját követik, a 6 darab mini DisplayPort aljzat révén megegyező számú monitor meghajtása is lehetséges. Ami a hűtést illeti, a borítás és a ventilátor a referencia modellekről már ismerős lehet, a grafikus lapkákra szerelt bordázat viszont szinte biztosan eltér az eredeti verziótól.

 

xfx_radeon_hd_5970_black_edition_limited_2.jpg

Távolabb egymástól a két Cypress GPU

 


A limitált kiadású XFX kártyából várhatóan 1000-1500 darab készül várható ára pedig 1000 dollár környékére várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.