Hirdetés

Özönlenek a GeForce GTX 570-ek



|

Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az NVIDIA GeForce GTX 570: a gyártók sorra jelentkeznek saját modelljeikkel.

Hirdetés

Az NVIDIA tegnap, azaz december 7-én az ígéreteknek megfelelően hivatalosan is bemutatta a GeForce 500-as szériába tartozó második kártyát - amelyről már korábban szivárogtak ki információk -, a 40nm-es gyártástechnológiával készült GeForce GTX 570-et.

 

A GF110-es GPU-ra épülő kártya 480 CUDA maggal rendelkezik, 320 bites memóriabusza pedig 1280 MB GDDR5-ös VRAM-ot kezel. A vezérlőre egy dual slotos hűtőegység került, természetesen az SLI támogatott. A GPU, shader és memória órajelei 732, 1464 és 3800 MHz. Kimenetek tekintetében dual-DVI és mini HDMI található a videokártya hátulján.

A DirectX 11-et, OpelGL 4.1-et, CUDA-t, PhysX-et és 3D Vision Surroundot is támogató kártyáért már számos gyártó bejelentkezett, és be is mutatta saját változatát. A legtöbb esetben nem OC-megoldásokról van szó, hanem a referenciakártya "átfestéséről".

 

A Club 3D, a Gigabyte, az MSI, a Palit, a PNY és a Zotac esetében az egyedi matricázástól és festéstől eltekintve nincs különbség a referenciamodellhez képest, teljesítményben és kialakításban egyaránt megegyeznek.

Az EVGA a sima változat mellett megnövelt teljesítményűt is bemutatott, ezt Superclocked névre keresztelte, és 797/1594/3900 MHz-es órajelekkel látta el. A Gainward esetében is hasonló duóról beszélhetünk, itt a GTX 570 Goes Like Hell az OC-változat, amely 800, 1600 és 4000 MHz-es órajelekkel dolgozik.

 

Az eddigi legkülönlegesebb GTX 570 egyértelműen a Sparkle nevéhez fűződik. A gyártó már az alap órajelekkel bíró kártyájánál is az általa fejlesztett gőzkamrás hűtőtechnológiát használja, ami állítólag jóval hatékonyabb a hagyományos réz hőcsöveknél; ezáltal hűvösebb és csendesebb. A Sparkle duó második, OC-s tagja 752/1504/3996 MHz-es teljesítményt ígér.

 

A nem tuningolt kártyák ára a tervek szerint egyezik majd, a GeForce GTX 570 350 dollárért vihető majd haza. Az NVIDIA a bemutató miatt frissítette a GeForce drivert, így a 263.09-es meghajtóprogram a GTX 580 mellett a GTX 570-et is támogatja. A WHQL-minősítéssel már rendelkező drivercsomag elérhető az NVIDIA weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.