Hirdetés

Zotac 9600GT AMP! Edition teszt



|

Az első NVIDIA 9600 GT az idehaza még kevésbé ismert Zotac gyártósoráról érkezett a szerkesztőségbe.

Hirdetés

Mivel a Zotac kártyája az első NVIDIA 9600 GT a PC Worldben, előre kell bocsátanunk, hogy az AMP! Edition egy gyárilag túlhajtott kártya, így az eredményeket ennek fényében kell értékelni. A 9600 GT a középkategóriát erősíti, tehát elméletben az AMD HD3850 ellenfele, házon belül viszont az NVIDIA 8800GT alá pozicionált árú termékről van szó.

 

zotacdijtalan.jpg

 

Az új kártya a G94-magot kapta, amelyben a gyártási költségek csökkentése végett kevesebb tranzisztor (ezzel egyetemben kevesebb árnyaló feldolgozóegység) van, és kevesebbet is fogyaszt. Ellenben magasabb órajelen fut a G92-nél, ráadásul a képességein is csiszolgattak egy keveset – például natív DisplayPort támogatást kapott, és továbbfejlesztett PureVideo HD-t.

 

resultskicsi.png

Kattintható!

Átböngészve a kártya adatlapját, láthatjuk, hogy megtört a jég az NVIDIA középkategóriában, ami a memóriavezérlőt illeti, hiszen ez az első olyan 600-as végű kártya, amelyben nem 128, hanem 256 bites vezérlő munkálkodik. A Zotac kártyája kiválóan teljesített. Hála a gyárilag túlhajtott órajeleknek, nem egy esetben sikerült a 8800GT szintjét vagy annál jobbat produkálnia.

 

zotacdijas.jpg

 

Ára várhatóan 50 ezer forint körül alakulhat, ami az ellenfélnek kikiáltott HD3850-hez képest meglepően magas (félúton van a Radeon HD3870 és a HD3850 között), viszont a teljesítménnyel arányos. Felvetődött bennünk, hogy a 9600GT talán túl jól is sikerült – de vélhetően ezzel most beköszöntött az a korszak, amikor elérhető áron juthatunk olyan középkategóriás kártyához, amellyel megfelelő felbontásban nagy grafikai részletességgel játszhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.