Hirdetés

Zotac GTX 460 megnövelt órajellel



|

A Zotac megnövelte a referenciamodell órajelét, ennek ellenére hűvös és csendes maradt a GTX 460.

Hirdetés

A Zotac bemutatta legújabb GeForce GPU-ját, a GTX 460 AMP! Editiont, amely a referenciakártyához képest megnövelt órajellel igyekszik plusz teljesítményt adni. A Zotac-nak ezt úgy sikerült elérni, hogy ellentétben a GTX 480-nál használt három slotos kialakítástól; dual slotos hűtöt tett a kártyára.

 

Az egyetlen, ám egyedi tervezésű ventilátor nem csak kisebb hőmérsékletet garantál a gyári megoldásnál, de még halkabb is. A GPU tehát úgy tolja ki saját maga lehetőségeit a lehető legmesszebb, hogy közben nem áldozza fel az olyan tulajdonságokat, mint a hűvös és csendes működés, valamint a helytakarékosság.

 

A GPU eredeti 675 MHz-es órajelét a mindössze két slotot elfoglaló hűtés ellenére 20%-kal növelték, 810 MHz-re. Természetesen nem volt ez másképp az 1 gigabájt GDDR5-ös memóriával sem, amely 3600 MHz-ről 4 GHz-es órajelűre fejlődött.

 

A Zotac szerint a GTX 460-akat tekintve a riválisok nem érnek a kártya nyomába, viszont elképzelhető, hogy megfeledkeztek a Point of View GTX 460 Ultra Chargedről, amely 820 MHz-es GPU órajellel érkezik. Ennek ellenére természetesen kellően jó teljesítményre számíthatunk a GTX 460 AMP! Edition esetében is. A kártya áráról és elérhetőségéről nincs információ.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.