Hirdetés

Zsírkréta alapú Xerox nyomtató kisvállalkozásoknak



|

Kevésbé környezetszennyező és ha eleget nyomtatunk, akkor olcsóbban is dolgozik.

Hirdetés

 

Legutóbb egy felső kategóriás, folyosóra termett multifunkciós készülékről számolhattunk be a Xerox oldaláról, mely egyben az első szilárdtintás multifunkciós berendezés is volt. A ColorQube technológiával dolgozó készülékeket eddig jellemzően inkább középvállalatok számára tervezték, ezúttal azonban a kisvállalkozások is profitálhatnak a lézernyomtatásnál zöldebb technológia előnyeiből.


A Xerox új szilárdtintás színes nyomtatója egyben tehát a ColorQube termékcsoport első kis munkacsoportoknak szánt berendezése is. A Xerox ColorQube 8570 nyomtató zsírkrétához hasonló, tonerkazetta nélküli tintarudakat használ, melyek könnyen kezelhetőek, kiváló minőségű színes nyomatokat garantálnak, és lehetővé teszik a nyomtatási hulladék 90 százalékkal történő csökkentését.

Korábbi szilárdtintás nyomtató tesztünk eredményei alapján elmondható, hogy a technológia kiváló színminőséget és elég nagy terhelés esetén az azonos árkategóriájú lézernyomtatókénál kedvezőbb költségeket biztosít, ezek a tulajdonságok várhatóan az új modelleket is jellemzik majd. A nyomtatási költségekbe érdemes belekalkulálni az alvó módban viszonylag magas (45 Watt) áramfogyasztást is: a készülék folyékony állapotban kell, hogy tartsa a folyékony tinta egy részét, így áramfogyasztás tekintetében az optimális, ha gyakran van nyomtatnivalója.

 

Xerox ColorQube 8570
Xerox ColorQube 8570

A Xerox a ColorQube szilárdtintás nyomtatók színminősége kapcsán kiemelte a széles médiaválasztékon élénk színvisszaadást, beleértve az újrafeldolgozott papírokat is. Érdekes extra az irodai felhasználók számára kiötlött Color by Words színkorrekciós technológia, az Adobe Postscript3 támogatás és a minősített PANTONE szín-szimuláció pedig azokat érdekelheti, akik házon belül készítenek marketing anyagokat.

A környezettudatos nyomtatás jegyében a készülék bírj a az ENERGY STAR minősítést. Az Intelligent Ready funkció további áramot takarít meg úgy, hogy a megfigyelt használati minták alapján energiatakarékos üzemmódba kapcsolja a nyomtatót a jellemzően kis terhelésű időszakra. Az Earth Smart nyomtatóillesztő-programnak a papír takarékosság jegyében alapbeállítása a kétoldalas nyomtatás. Ingyenesen letölthető hozzá a GreenPrint szoftver, amely automatikusan felhívja a figyelmet a feltételezhetően felesleges oldalakra, például azokra, amelyek csak hirdetéseket vagy emblémákat tartalmaznak, így segít elkerülni a papír pazarlását.

Cikkünket a ComputerWorld onlineból vettük át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.