Hirdetés

Zuhannak a notebookos eladások



|

Az öt legnagyobb gyártó 18 százalékos visszaesést könyvelhetett el.

Hirdetés

A notebook-piac az ultrabookok mellett a hibrid notebookokkal is igyekszik feleleveníteni a keresletet, azonban úgy tűnik, hogy ez nem igazán sikerül. A Digitimes legújabb statisztikái arról árulkodnak, hogy a világ öt legnagyobb gyártójának együttes eladási eredménye 18 százalékkal romlott októberben. Ezen felül 14 százalékos visszaesést kellett elkönyvelnie a három legnagyobb ODM-nek is. 

Hirdetés

Furcsa módon nem mindenki járt rosszul az egyébként általában erősödést jelző októberrel. Az ASUS az egyetlen volt, amely komoly növekedésnek örülhetett: 30 százalékkal ugrottak meg októberben az eladásai. 

A Hewlett-Packard eközben nagy visszaeséssel zárta a múlt hónapot: míg szeptember 3,5 millió gépet adott el, addig egy hónappal később már csak 2 milliót. A Dell és a Lenovo helyzete nem tiszta, de a DigiTimes nem jósolt túl sok sikert egyik gyártónak sem az év hátralévő részére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.