Hirdetés

Zyxel PLA4201 HD Powerline teszt



|

Jó ha jön net a konnektorból, de átfér-e 500 mbps 100-on?

Hirdetés

Egyértelműen a Zyxel PLA4201 a legbájosabb Powerline adapter, amivel valaha találkoztunk. Jóval kisebb helyet foglal minden irányban, mint más 500 megabites adapterek, ami sokszor jól jöhet, ha egy komód mögötti konnektorból kell internetet vételeznünk. Elektromos továbbcsatlakozást nem alakítottak ki az apró gépházon, csak egyetlen Ethernet-aljzatot találunk és egy közös gombot a további adapterek csatlakoztatásához, illetve a resethez. A mellékelt beállítószoftvert és a nyomógombot sem kell feltétlenül használnunk, ha nem akarunk saját titkosítókulcsot, az automatikusan illeszkedik a hálózathoz.

Zyxel PLA4201 HD Powerline Adapter
Zyxel PLA4201 HD Powerline Adapter

 

Meglepetésünkre 100 megabites Ethernet kapcsolatra képes csak az eszköz, miközben 500 megabites névleges sebességű áramhálózathoz csatlakozik. Ez elméletileg erősen alulméretezettnek tűnhet, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb minőségű elektromos kábelezés mellett sem vesztünk sokat, a legerőteljesebb, gigabites csatlakozással felszerelt 500 megabites adapter kitek is csak kevéssel lőnek túl a 100 megabites Fast Ethernet lehetőségein. A gyakorlatban, szokásos otthoni hálózaton, folyamatos állományátvitelkor csak 3,7 MB/s sebességet mértünk a Zyxel PLA4201 kétadapteres kittel, ami messzemenően belefér a 100 megabites keretbe, kicsit keveselltük is. (Persze ennél sokkal jobb eredmények is elérhetők, ideálisabb körülmények között úgy 8 MB/s-ra számíthatunk.) Van QoS is, ami biztosítja a folyamatos HD videostream-átvitelt szükség esetén, így szórakoztatóelektronikai eszközeink nem maradnak hoppon.


Nem a Zyxel mini adaptere a leggyorsabb Powerline kütyü, de olcsón teszi lehetővő a csatlakozást 500-as hálózatokhoz anélkül, hogy lerontaná azok teljesítményét, még megfelelő teljesítményt és szolgáltatásokat nyújtva, 3 év garanciával.

 

Adatok
– 500 mbps Powerline hálózat, Fast Ethernet (100 mbps) csatlakozás, QoS, 128 bites AES titkosítás, reset/illesztőgomb, Windows 7 beállítószoftver, 50×60×70 milliméteres méretek, legfeljebb 4 watt áramfelvétel (0,5 watt alvó módban)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.