Hirdetés

Hatmagos AMD processzor nemsokára



|

Részletes információk láttak napvilágot a májusban megjelenő hatmagos AMD Phenom II X6 processzorról.

Hirdetés

Megbízható források szerint az AMD "Thuban" kódnévre keresztelt, 45 nanométeres, hatmagos AMD Phenom II processzorok májusban érkeznek, az elnevezés pedig követni fogja az eddig megszokott sémát, így Phenom II X6 jelzéssel kerülnek a boltok polcaira. Az Istanbul magra épülő "Thuban" processzorokból első körben négy lesz forgalomban, amelyek közös jellemzője a beépített kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőn felül, hogy a hat darab x86-64 mag mindegyike egyenként 128 kilobájt L1 és 512 kilobájt L2 gyorsítótárral fog rendelkezni, míg ezen felül egy 6 megabájtos harmadszintű (L3) gyorsítótáron fognak osztozni.


Amíg a K10 dupla, tripla- vagy éppen négymagos processzorai az 1800- vagy 2000 megahertzes (3600, illetve 4000MT/s) HyperTransport buszt használták, addig a GlobalFoundries gyártósorain készülő új X6 már profitálni fog a HyperTransport 3.x változatból, azaz a HT órajel 2400 megahertzen fog ketyegni.

 


 

amd_x6_spec_1.png

 

 A specifikációk - egyelőre még sok a "sötét folt"


Az új processzorok mellé a gyártó hamarosan az új 8-as szériájú lapkakészletet is megjelenteti (890FX, 890GX), mindemellett számos, jelenleg piacon lévő AMD 7 szériába tartozó lapkakészlettel szerelt AM3 foglalatos alaplap támogatni fogja az új processzorokat egy BIOS frissítést követően. Az alaplapokon újdonság lesz, hogy a hat SATA merevlemez kezelésére alkalmas AMD SB880-as déli híd natív SATA 6Gb/s támogatást kínál, természetesen RAID funkciókkal kiegészítve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.