Hirdetés

A Noctua semlegesíti a ventilátorzajt



|

Aktív zajszűrést épített a Noctua a processzorhűtőjébe, amely így hangtalanná vált.

Hirdetés

Az aktív zajszűrés egyik gyakorlati módszere az, hogy néhány hangszóróval a zajforráshoz közel nagyon hasonló hangokat keltenek, az árnyalatnyi eltérés viszont olyan interferenciát okoz, amivel az eredeti zajkibocsátó hangja gyakorlatilag megszűnik. Ezt az elméletet alkalmazta most a Nocuta a processzorhűtőjénél, azután, hogy láttunk már ilyet fejhallgatókban. 

A gyártó prototípusa a RotoSubbal karöltve készült el és mutatkozott be. A hűtőborda egy D-típusú ikertorony, ezek közé pedig egy nagyobb méretű ventilátor került. Ennek a közelében helyeztek el egy mikrofont, ami továbbítja a kibocsátott zajt a közelben, a lamellák mellett lévő hangszóróknak. 

Az eredménye mindennek az lett, hogy tesztkörnyezetben, a processzorhűtő működése mellett gyakorlatilag nem lehet hangokat hallani. Mindez a léghűtés tekintetében akár új távlatokat is nyithat, még akkor is, ha az eszközök kinézete kissé megváltozik:

 

 
Képforrás: Techpowerup
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.