Hirdetés

Antec NoteBook Cooler Stand



|

Az állvánnyal egybeépített hűtővel tehermentesíthetjük gépünk ventilátorait.

Hirdetés

Bizonyára sok felhasználó szembesült már azzal a tünetegyüttessel, amit a laptophűtő ventilátorának eszeveszett forgása szokott kezdeni, és egészen a gép leállásáig, legrosszabb esetben pedig meghibásodásáig is elmehet a dolog. Ez a betegség főleg a hordozható gépeknél szokott jelentkezni, a beépített hardverelemek erejétől, a hűtőrendszertől és az épp futtatott alkalmazástól függően. Szerencsére több ellenszere is van.

 


A legegyszerűbb, ha a laptopunk erejének megfelelő számú és erőforrás-igényű programokat futtatunk, ez azonban nem mindig járható út. A csúcslaptopok vásárlása, amelyek kisujjból megoldják a legújabb játékok megjelenítését is, szintén nem egyszerű, így marad a harmadik választás: külső eszközzel megoldani a laptop hűtését, és így egy kicsit tehermentesíteni a beépített ventilátorokat. Erre rengeteg megoldás létezik, mi most az Antec egyik ilyen külső hűtőjét próbáltuk ki.

Az Antec NoteBook Cooler Standje, mint azt a neve is jelzi, egy állvánnyal egybeépített hűtő. Elegáns, 4 mm-es alumíniumvázzal, és 80 mm-es hűtőventilátorral rendelkezik.

A terméket kicsomagolva nem is lehetne egyszerűbb a felhasználó dolga, hiszen csak az asztalra kell helyezni az állványt, ráhelyezni a (maximum 15 hüvelykes) laptopot, majd az állvány USB-csatlakozóját be kell dugni a gép egyik szabad USB-aljzatába. Ekkor már el is indul az extra hűtés, ami friss levegőt terel a hordozható gép alja felé.

 

 

 



A beépített légkeverő meglehetősen csendes, egy alapjáraton forgó laptopventilátor saját zaját sosem zúgja túl. Az állvány alumíniumanyagának köszönhetően a hőelvezetés a lehető legjobb, az építmény pedig stabilan tartja a gépet. Formavilágában remekül passzol például az alumínium Macbook Prókhoz és Airekhez, de rendelkezzünk bármilyen gyártmányú géppel, az állvány mindegyikhez illeni fog.

Adatok

- 4 mm-es alumíniumtest
- 80 mm-es ventilátor
- USB-csatlakozás
- Forgalmazó: Ingram Micro Magyarország
- Ár: 10 000 Ft
- Web: antec.com

Értékelés

Teljesítmény: 3
Szolgáltatás: 3
Ár/Érték: 4

Előny: egyszerű, elegáns, halk
Hátrány: az alsó pereme eltakarja a laptop nyitógombját – ha van ilyen

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.