Hirdetés

Ebay.hu - vajon mennyi értelme van jelenlegi formájában?



|

Elindult a magyar nyelvű eBay, amely azonban sok gyermekbetegséggel küzd.

Hirdetés

A TeszVeszen és a Vaterán már sok ezer magyar ad el és vásárol árucikkeket, az online aukciós portálok piaca azonban úgy tűnik, még nem telített - valószínűleg ez vezette az eBay vezetőit, amikor megvásárolták az eBay.hu címet és magyar nyelvre lefordították a legfontosabb információkat.

A magyar eBay azonban jelenleg még erőst béta-állapotúnak tűnik. Első és legfontosabb negatívum, hogy a magyar eladóknak nem hoztak létre külön bejelentkező funkciót, tehát eladni nem lehet rajta. Vásárolni is csak jelentős megkötésekkel: nem lehet minden termékkategóriát elérni, ráadásul aukciót sem lehet kezdeményezni: csak fix áron lehet vásárolni. Ezenkívül az eredeti, tehát idegen nyelvű termékbemutatókat hozza fel találatként a rendszer, amelyben magyar nyelven sem lehet keresni. Úgyhogy ha valaki nem tudna angolul/németül stb., akkor annak továbbra is szótáraznia kell. Emellett nincs még magyar nyelvű ügyfélszolgálat sem, valamint a magyar hirdetések is hiányoznak.

Pozitívum viszont, hogy az árakat forintban adják meg, így könnyű kiszámolni, hogy mennyibe fog kerülni szállítással együtt az adott termék.

Az egyik legfőbb furcsaság, hogy már eddig is el lehetett érni az eBayt magyarul, igaz, nem magyar domain alól, hanem a global.ebay.com-on, ahol sokkal több lehetőségünk van a vásárlásra. Ennek szemszögében tehát a mostani lépés inkább visszalépésnek tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.