Hirdetés

Új szabadalmak az Apple-nél



|

Az Apple 12 új multitouch-funkciót szabadalmaztatott, amelyek között jócskán vannak újdonságok.

Hirdetés

Sokszor jut eszembe a Twister, ahogy elnézegetem az érintőképernyős készülékek többujjas navigációs lehetőségeinek egyre bővülő tárházát. Le-föl, aztán jobbra-balra görgetés. Ujjak széthúzásával kicsinyítés-nagyítás, negyedkörív rajzolásával forgatás. A sor itt nem ér véget, sőt, ami azt illeti, itt kezdődik csak el igazán. Nemcsak hogy egy-vagy kétujjas, de három, sőt, négy ujjat is igénybevevő tapifunkciók is léteznek már.

 

 

 

Az Apple nem kevesebb, mint 12 új érintésvezérelt funkciót szabadalmaztatott a hírek szerint az erre alkalmas eszközeihez. Csak hogy néhányat megemlítsek: például olyan mozdulatokat is megtehetünk nemsokára, amelyekkel szabályozható a zene sebessége az iPodon – feltehetően ennek a legtöbb haszna edzés közben, vagy a DJ-versenyre való készülődés esetén lesz. De ott a keresés, a másolás-kivágás-beillesztés triumvirátusa, a keres-és-kicserél, vagy akár a visszavonás funkció.

 

Zongorabajnokok előnyben!

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.