Hirdetés

Már LED izzókat is árul hazánkban a Samsung



|

A vállalat szerint az alacsonyabb fogyasztás miatt abszolút megéri LED-re váltani.

Hirdetés

A Samsung hazai kirendeltségének tájékoztatása szerint október második felétől kezdve hazánkban is elérhetővé váltak a LED izzói, érdekességként a vállalat 2006 óta gyárt ilyen típusú fényforrásokat. Közismert tény, hogy a hazánkban még mindig széles körben használt hagyományos izzók noha olcsók, ám rengeteget fogyasztanak, így a Samsung meglátása szerint épp itt ideje mindenkinek LED-re váltania. Az előnyök tudományos igényességű alátámasztására az Óbudai Egyetemet kérte fel a vállalat.

Hirdetés


„Az Óbudai Egyetem összehasonlító kísérletsorozata, amelyben a 60 W-os hagyományos izzót mérték össze a vele megegyező fényáramú kompakt fénycsővel és LED lámpával, rávilágított az ezek közötti legfontosabb különbségekre. A LED technológia alapvető előnye az energiahatékony működés hosszú élettartammal párosítva. Egy LED égő Wattonként akár 90 lumen erősségű fényáramra is képes lehet, míg ez az érték kompakt fénycsövek esetén általában 40 és 60 között, míg hagyományos izzóknál 10-15 körül alakul.

(Forrás: Samsung)
(Forrás: Samsung)

(Forrás: Samsung)


Az energiatakarékos viselkedés természetesen nem csak a környezetre, hanem a pénztárcára is jótékony hatással bír: míg hasonló paraméterek mellett egyetlen LED lámpa évente 350, a kompakt fénycső 1950, addig a hagyományos izzó 2950 forintnyi áramot fogyaszt (napi 2,7 óra átlagos használat, 50 Ft/KWh áramdíj és 7W, 40W és 60W áramfelvétel mellett). Ez a különbség egy átlagos háztartás összes világítótestét figyelembe véve évente elérheti akár a 40-50 ezer forintot is.


Habár a LED lámpák ára magasabb, mint konkurenseiké, átlagos élettartamuk mintegy 15-ször hosszabb a hagyományos izzókénál, és 2,5-szer a kompakt fénycsövekénél” – olvasható a sajtóközleményben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.