Hirdetés

Navigáció vakoknak és gyengénlátóknak



|

Egy orosz dizájnernő alkotta meg a legelső navigációs hardvert, amely kifejezetten vakoknak készülne.

Hirdetés

Natalia Ponomareva készítette a legelső, vakoknak és gyengénlátóknak szóló navigációs rendszer, a Touch & Go tervét, amely sajnos még csak koncepcióformában létezik, azonban biztos vagyok benne, hogy hamarosan valóság lesz belőle. A csuklóra és kézfejre rögzíthető eszköz közepén egy állandó kiemelkedés szimbolizál minket; ehhez képest „mozdulnak el”, azaz emelkednek fel és le a házfalakat szimbolizáló pöttyök. A csuklónavigációhoz egy fülhallgató is tartozik, amelyben folyamatosan hallhatjuk a megszokott utasításokat, mint „újratervezés”, „forduljon balra” stb. A készítő szerint ha feltűnőnek éreznénk a csuklónkon az eszközt, akkor máshol is elhelyezhetnénk, akár az övünkről is lelógathatjuk.

 

 

Via: The Design Blog

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.