Hirdetés

Veszélyes alacsony hőmérsékleten mosni



|

Sajnos a 30 fok körüli vízhőmérséklet teljesen ideális a baktériumok számára.

Hirdetés

A mosógépből kellemes öblítőillatú ruhákat kiszedegetve valószínűleg keveseknek jut eszébe, hogy a frissen tisztított ruha higiéniai szempontból határozottan nem makulátlan, hiszen a háztartási eszközben rengeteg baktérium tanyázik, lényegében mosáskor egy baktériumok millióival szennyezett oldat itatja át a ruhákat.

Hirdetés


A The Daily Mall beszámolója szerint különösen akkor nagy a baj, ha a mosáskor használt víz hőmérséklete rendszeresen 30 Celsius-fok környékén marad, ugyanis ilyenkor a meleg víz nem csak hogy ártalmatlan az aprócska organizmusokra, de ideális hőmérsékletű a szaporodásukhoz. Szemléletes példával élve az alsóneműről lemosott baktérium rákerülhet az evőeszközök elrakás előtti törlésére használt textilre.


A helyzetet bonyolítja, hogy a Which? portál kutatási eredményei alapján a mosógépeken beállított hőfok erősen tájékoztató jellegű, tesztjük során a papíron 60 fokos program esetén alig néhány modell esetében maradt pár percnél tovább 55 fok felett a víz hőmérséklete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.