Hirdetés

WiDi-s monitorpanellel állt elő az LG



|

Lassan a középkategóriában is elkezdhet terjedni a vezeték nélküli videostreamelés.

Hirdetés

Ma reggel az LG kijelzőket fejlesztő részlege bejelentette, hogy elkészült az első beépített WiDi chippel rendelkező, konkrétan monitorokba szánt kijelzőjével. Nevéből sejthetően az Intel Wireless Display szabványa lehetővé teszi, hogy például mobil eszközökről vezeték nélkül és közvetlenül lehessen mozgóképet küldeni külső megjelenítőre.

Hirdetés


A WiDi technológiát eddig jórészt csak felső kategóriás televíziókban láthattuk, azonban az LG frissen leleplezett fejlesztése idővel a megfizethető árkategóriás tévék és monitorok esetében is széles körben elérhetővé teheti a szabványt, ugyanis a hozzá szükséges chipek bekerültek a panel teljesen alapvető vezérlésébe.


Ez annyit tesz, hogy az új típusú panelt használó gyártóknak az eddigi költséges és időigényes egyéni barkácsolás helyett gyakorlatilag semmit sem kell majd tenniük, hogy a termékeik támogassák WiDi-t. Az első működőképes panel 23,8 hüvelykes, élőben a most kedden és szerdán megrendezésre kerülő Intel Developer Forum 13 szakmai eseményen lesz megcsodálható.


Egyelőre nem tisztázott, hogy az LG belátható időn belül milyen átlókkal lesz képes tömegtermelésbe küldeni a WiDi-s paneljeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.