Hirdetés

HP PhotoSmart Plus AiO



|

Magyar nyelvű érintőképernyős menü, Wi-Fi, no és általánosan jó nyomatminőség

Hirdetés

 

Elegáns lakk fekete burkolatot kapott a közepes méretű multifunkciós készülék, melyen csak bekapcsológombot és egy érintőképernyős menüt találunk, utóbbival teljes körűen vezérelhető az elsősorban otthoni használatra tervezett készülék. A kategóriájában szokásos fekvő, 125 lapos papírtálca felett 20 lapos motoros fotótálca kapott helyet, duplex egységet nem tartalmaz a készülék. Az USB mellett azonban Wi-Fi adapterrel is felszerelték, mely támogatja az egyszerű, WPS rendszerű csatlakoztatást. Nem maradhat el a kártyaolvasó és az előlapi PictBridge USB sem.

 

 

hp photosmart plus multifunkcios erintokepernyos nyomtato

 

 

A HP legújabb, négy különálló tintapatronnal és fix nyomtatófejjel épített konstrukciójára épül a rendszer. Ez szélsőséges színhasználat esetén több megtakarításra ad lehetőséget, ugyanakkor több szerviztintát használ, mint a nyomtatókazettás (fej a patronban) megoldások. Azok járnak vele jobban, akik nem csak háromhetente nyomtatnak-másolnak, hanem azért legalább néhány naponta használják a készüléket. (Beszáradástól állásidőben sem kell tartanunk, ha kikapcsolva is áram alatt tartjuk a készüléket.) A gyártó adatai szerint a PhotoSmart Plus 30%-asl kevesebb energiával beéri, mint elődei, ENERGY STAR minősítéssel is dicsekedhet. Takarékosság témakörben jól jön az értelmes, takarékos webnyomtatáshoz a HP Smart Web Printing, ahol tetszés szerint összeválogathatjuk a weboldalról a lényeges blokkokat. Sajnos nekünk csak Firefox alatt sikerült üzembe hoznunk, Internet Explorer 8 alatt valamiért nem.

 

Kétféle, normál és XL (magas) kapacitással elérhetők kellékanyagok, utóbbiakkal olcsóbban jöhetünk ki. Mint táblázatunkból kiolvasható, a fekete-fehér nyomtatási költségek nem mondhatók kiugróan kedvezőnek, viszont színesben nem egy sokkal drágább lézernyomtatónál olcsóbb ez a házi kis készülék.

 

A más HP rendszerekben már bemutatott 5 tintás nyomatminőséghez nagyon hasonlóra képes a PhotoSmart Plus négy tintával. A szemcsézettség bőrszíneknél is minimális, ugyanakkor a fekete szövegek kellően kontrasztosak és kontúrosak normál papíron is. A színek nagyon élénkek, különösen a HP hátoldalon jelölt Advanced Photo Paper médiáján, a jelölt papírokat a készülék automatikusan felismeri és optimális beállításokkal nyomtat. A gyártónak sikerült igen sokoldalú nyomtatóművet alkotnia, mely képességeit tekintve tényleg jól illik az otthoni használat és a személyi iroda igényeihez.

 

Sebesség tekintetében az otthoni, közepes árszintű nyomtatók színvonalát hozza a készülék. Lézernyomtatókhoz hasonló normál minőségben (ezek az alapbeállítások) dolgozva percenként mintegy 10 monokróm vagy 7,4 színes A/4-es nyomat előállítására képes. A CIS rendszerű lapolvasó modul sebessége amúgy megfelelő lenne, de a sokszor túlságosan készségeskedő szoftver miatt (lásd alább) ezt nem igazán lehet érezni.

 

 

twain2_.png
 

 

 Jobb lett a HP TWAIN kezelőfelülete,
illusztrációnkon a képjavító szűrők beállító oldala látható.

 

A HP új lapolvasó felületét használhatjuk a PhotoSmart Plushoz, mely véleményünk szerint sokkal jobban kezelhető, mint elődje, de azért még most is túl „okos”. Több kijelölést is használhatunk, a képet forgathatjuk, vághatjuk. Rendelkezésre áll automatikus és kézi világosítás, sötétítés és színbeállítás. A TWAIN felületen kérhetünk szoftveres por- és karceltávolítást, a kifakult fotók helyreállítását, adaptív megvilágítást és a nyomdai rácsmintázat (moire) eltávolítását is, utóbbi magazinok beolvasásánál hasznos. Úgy tűnik, hogy a gyártó továbbra sem tartja hozzáértőnek a megcélzott felhasználókat, ezért dughatta el egy beállítópanelen a felbontás beálítást. Viszont mindenképpen 200 dpi-s előolvasást végez a TWAIN felület és ha lehet, akkor utána ebből gazdálkodja ki a végleges eredményt, amennyibe nagyobb felbontásra váltanánk, akkor pedig újraolvas. Hozzá nem értőknek hasznos lehet ez a megoldás, de ha valaki tudja mit csinál és igyekezne a munkával, annak hátráltatásnak hat.

 

 

hp twain saját beolovasás parancsikon használata

Gyakori feladatokhoz érdemes saját parancsikont készíteni a HP Szolgáltatóközpontban

 

 

 

Használhatjuk a szolgáltatóközpontot is a beolvasáshoz, de itt nem áll túl sok előregyártott sablon áll rendelkezésre, viszont gyárthatunk sajátokat is, részletes beállításokkal. Itt könnyen megoldható több papírkép egyidejű beolvasása külön állományokba. Dokumentum másoláskor használhatunk PDF kimenetet is.

 

 

hp photosmart plus all-in-one printer lcd
 

 

 Az illusztrációval ellentétben a nálunk járt készüllk menüjét teljes mértékben honosították.

 

Kezdeményezhetjük a készülék menüjéből is a beolvasást, másolást vagy fotó újranyomtatást, a honosított érintőképernyős menünek köszönhetően ez talán a legkényelmesebb megoldás. A beolvasás történhet USB kulcsra vagy memóriakártyára is. Másoláskor nem adhatunk meg 10×15-ös méretet, de a fotó újranyomtatás rugalmasabb eszköz a sima fotómásolás kiváltására. Automatikusan felismerésre kerül a méret, kérhetünk színhelyreállítást, forgatást, körbevághatjuk a képet és használhatunk szépia, antik vagy fekete-fehér színeffektust.

 

Beépített űrlapokkal kedveskedik a gyártó, számítógép nélkül nyomtathatunk vonalas kottalapot, kockás és vonalas jegyzetlapot, ellenőrző listát és akár naptárat is, magyar nyelven. Sudokut is készíthetünk három nehézségi fokozatban, még a megfejtést is elhelyezi a készülék a lapon, diszkréten rejtve. Nyomtatható még amőba (Tic Tac Toe), labirintus és pontmátrix összekötős játék is gyerekeknek. A sablonok nagyon festéktakarékosak és jól használhatóak, érdemes élni a lehetőséggel.

 

 

hp photosmart plus aio b209a kellekanyag koltsegek
 

 

 

Összességében egy nagyon barátságos, teljességében honosított készülék a PhotoSmart Plus, melyhez már Windows 7 neghajtó program is rendelkezésünkre áll. Költségei nem kiugróan jók, de nyomatminősége minden feladattípusnál jó és laikusok számára is kiválóan kezelhető, ha WPS kompatibilis gépünk-adapterünk van, akkor a kábelezést is könnyen megúszhatjuk a Wi-Fi révén. Mi a gyártó helyében a kicsit hozzáértők számára biztosítanánk egy szabadabb használatot lehetővé tévő lapolvasó szoftverfelületet is. Ettől eltekintve örömmel használtuk a sokoldalú PhotoSmart Plust és különösen kezdő felhasználóknak ajánljuk is.

 

 

 

 

Névjegy

 

 

Termék: HP PhotoSmart Plus AiO B209a

 

Forgalmazó: HP Magyarország Kft.

 

Ár: 39 990 Ft

 

Web: HP PhotoSmart Plus B209a weboldala

 

 

 

 

Értékelés

 

pcworld ajanlata
HP PhotoSmart Plus AiO B209a

 

Előny: Kiváló nyomatminőség, érintőképernyős vezérlés, vezeték nélküli kapcsolat

 

Hátrány: Okoskodó beolvasó szoftverek

 

Teljesítmény: 4

 

Szolgáltatás: 4

 

Ár/Érték: 4

 

 


 

Mérések:

 

Nyomtatás

 

Tesztoldal hideg állapotból: 00:18

Tesztoldal meleg állapotból:

Monokróm szövegdokumentum 1. oldal: 00:16

Monokróm szövegdokumentum 10. oldal: 01:00

Monokróm szövegdokumentum duplex 10. oldal: --:--

Színes dokumentum 1. oldal: 00:30

Színes dokumentum 10. oldal: 02:40

Színes dokumentum duplex 10. oldal: --:--

Fotó A6 szegély nélkül első példány: 01:38 (hosszas tisztogatás) ; 00:59

Fotó A6 szegély nélkül további példányok: 00:47 , 00:47

 

Szkennelés

 

Előnézet: 00:34

(Megjegyzés: nagy felbontású előnézet! minden 200 dpi-s és az alatti eredmény összesített idő a preview-val együtt)

Monokróm szöveg 300 dpi: 00:26

Dokumentum 200 DPI A4 descreen: 00:37

Fotó 300 DPI 10×15 cm: 00:34

Fotó 600 DPI 10×15 cm: 01:35

 

 

Másolás

 

Monokróm szöveg A4 első példány: 00:13

Monokróm szöveg A4 további példányok: 00:05

Dokumentum, színes A4 első példány: 00:26

Dokumentum, színes A4 további példányok: 00:22

Fotó, minőségi 10×15 cm első példány: --:--

Fotó, minőségi 10×15 cm további példányok: --:--

Fotó reprodukció 10×15 cm, minőségi: 01:26

Fotó reprodukció 10×15 cm, normál: --:--

 

 

Számított monokróm nyomtatási sebesség: 10 lap/perc

Számított színes nyomtatási sebesség: 7,4 lap/perc

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?


Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.