Élet „Google nélkül” - miről kell lemondania egy Huawei vásárlónak?



|

A szankciók miatt az új Huawei modellek nem használhatják a Google szolgáltatásokat, a valóságban azonban ez messze nem akkora probléma, mint azt sokan gondolják.

Az új Huawei telefonok alapja GMS helyett a HMS vagyis a Huawei Mobile Services, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen nélkülöznünk kell a Google-t.

A vállalat rengeteg időt és enerigát ölt abba, hogy az AppGallery-ből és a Petal keresőből a legtöbbet hozzák ki, a két szolgáltatás pedig rengeteget fejlődött az elmúlt 2 évben, így ma már szinte bármelyik alkalmazást telepíthetjük, ami egyébként elérhető androidos készülékeken.

Habár a Google Play Áruházból nem tudunk alkalmazásokat letölteni, már az első bekapcsoláskor mindössze néhány koppintással migrálhatjuk nemcsak az adatainkat, de akár az applikációinkat is. Az AppGallery-be integrált Petal Search segítségével az AppGallery-ből hiányzó appok APK-ját is kényelmesen letölthetjük és frissíthetjük.

Ahogy a videóban szereplő példák remekül szemléltetik, a GMS hiánya egyáltalán nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a kedvenc alkalmazásainkról, nem férünk hozzá a Google fiókunkhoz, vagy hogy egy szárnyaszegett telefonnal kell beérnünk. A HMS elképesztő mértékű fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a Huawei mérnökei pedig egy olyan ökoszisztéma kialakításán dolgoznak, ami abszolút kiemeli majd a tömegből a hardvereket, és rengeteg izgalmas lehetőséget adnak a felhasználók kezébe.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.