Hirdetés

A kínai 8K-s tévé is nagyon drága



|

Ennek ellenére egy 98 hüvelykes, 8K-s tévé 55 000 dollárért kifejezetten olcsónak számít.

Hirdetés

Bár igazán még a 4K sem jutott el a felhasználók többségéhez, és 8K-s tartalom nem is létezik, az IFA kiállítás alapján úgy néz ki, hogy jönnek a 8K-s tévék. 

Hirdetés

A Samsung és az LG egyaránt mutatott 98 hüvelykes, 8K-s felbontású óriást a CES-en. Most a kínai Changhongnak is van egy, és az 55 000 dolláros árával még ez is nagyon drága. Ugyanakkor a Sharp tavaly piacra dobott, 133 000 dolláros, 85 hüvelykes 8K-s tévéjéhez képest olcsónak mondható. 

Amint a Mashable élőben is felfedezte, ezért a pénzért mély feketéket biztosító OLED képernyő jár, 7680 x 4320-as felbontás mellett. A 8K-s tévé Androidot futtat, támogatja a HDR-t és a Dolby Digital Plust. 

A helyszíni beszámoló szerint a képminőség kiváló volt, ugyanakkor a cég nem tudta megmondani, hogy a demó során 8K-s vagy 4K-s tartalom ment-e a tévén. A nem túl kecses talpon azonban van még munka. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.