Hirdetés

Bemutatkozott a Huawei Nova mobilcsalád



|

A komolyabb telefonra vágyó fiatalokat célozta meg a gyártó.

Hirdetés

A prémium MediaPad M3 táblagép mellett a Huawei ma bejelentette a teljesen új Nova mobilcsaládját is. A széria jelenleg két tagot számlál, a Nova és Nova Plus készülékekkel elsősorban a nem teljesen elérhetetlen árú, de minőségibb okostelefonokra vágyó fiatalok kegyeibe férkőzne a vállalat. Mindkettő forgalmazása szeptember végén kezdődik majd, a fenti sorrendben 399 és 429 euróért.


Hirdetés


A telefonok közt három említésre méltó eltérés van: a Nova Plus modell 5 helyett 5,5 hüvelykes megjelenítővel, 12 helyett 16 megapixeles hátlapi kamerával, továbbá 3020 helyett 3340 milliamperes akkuval rendelkezik. A közös tulajdonságaik közül kiemelendő az 1920×1080 pixeles IPS panel, a nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlet, az LTE modem, a 3 GB memória, a microSD-vel bővíthető 32 GB háttértár, az ujjlenyomat-olvasó, továbbá az USB Type-C csatlakozó.



Végül megemlítendő, hogy akad pár érdekesség a telefonok EMUI 4.1 felületes Android 6.0 rendszerében. A kamera programban lehetőség van felhasználónként "szépítő" filtereket beállítani, a szelfik készítésekor az alkalmazás automatikusan applikálja a fotókra a felismert személyhez rendelt sminket. Ez csoportképek esetén is működik, már persze ha nem jön zavarba az arcfelismerő algoritmus. Ami ennél fontosabb, hogy egy koppintással csökkenthető a kijelző kékfény-kibocsátása, ezzel csökkentve a felhasználók szemeinek terhelését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.