Hirdetés

Már 7 nm-es chipekben gondolkodik az AMD



|

A GlobalFoundries segítségével a 14 nm-es lapkákról rögtön 7 nm-re ugrana az AMD a jövőben.

Hirdetés

Az AMD 2017 elején szállítja az asztali Zen processzorait, a mobilos chipek pedig még az idén befutnak. Azonban az AMD már most a jövőbe tekint azzal, hogy 5 éves megállapodást írt alá a GlobalFoundries vállalattal. 

Hirdetés

Az AMD 14 nm-es chipjeit így a GlobalFoundries gyártja a belátható jövőben, és később segít majd a 7 nm-es lapkák piacra dobásában is. 

Az Intel Kaby Lake processzorai 14 nm-es technológián alapszanak, ahogyan a Skylake és a Broadwell elődsorozatok is. 

Miközben az Intel a következő-generációs Cannon Lake chipekkel 10 nm-es gyártástechnológiára vált, addig az AMD ezt egyenesen kihagyja, és a 7 nm-t veszi célba

Általánosságban minél kisebb az eljárás, annál szorosabban követik egymást az alkatrészek, ami jobb teljesítményt és hatékonyságot ígér. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Zen utódja 14 vagy 7 nm-es technológiára épít, de a jelek szerint az AMD 5 éven belül megejtené a váltást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.