Hirdetés

Natív HDMI-támogatással frissít az USB-C



|

Nem kell többé adapter ahhoz, hogy az eszközök egy HDMI-s kijelzőhöz legyenek kapcsolva.

Hirdetés

A HDMI Licensing bejelentése után itt az USB-C új verziója, amely már natív HDMI-támogatással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy el lehet felejteni az adaptereket és az átalakítókat, a kompatibilis táblagépek, okostelefonok és laptopok közvetlenül lesznek csatlakoztathatóak a HDMI-s kijelzőkhöz. 

Hirdetés

Egy egyszerű USB-C-HDMI kábel váltja majd le a drágább átalakítókat, amelyeket jelenleg használnak erre a célra. A megoldás hátránya az, hogy a forrásként használt eszközt úgy kell tervezzék, hogy képes legyen USB-C-n keresztül HDMI-re vetíteni. 

Sajnos a megoldás visszafelé nem kompatibilis a piacon lévő eszközökkel, így kár egy varázslatos szoftverfrissítésben reménykedni. 

A HDMI Alt Mode névre keresztelt szabvány a HDMI 1.4b-t is támogatja, ami kompatibilis a 4K-val, az ARC, 3D, HDMI Ethernet Channel és CEC technológiákkal. Sajnos a HDR-t és a 4K-s streaminget nem kezeli, azokhoz már HDMI 2.2 kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.