Hirdetés

Nincs egy centi vastag az Acer Swift 7 notebook



|

Mindenkinek próbál megfizethető megoldást kínálni az új Swift termékcsalád.

Hirdetés

A berlini IFA-kiállítás előtt az Acer két vadiúj laptopcsaládot is bejelentett, a hibrid Spin gépekről nemrég már beszámoltunk. A másik újdonságot a Swift-széria jelenti, klasszikus kialakítású laptopokról van szó, a Spinekhez hasonlóan a különféle modellekkel széles árszegmenst fog lefedni a gyártó.


Hirdetés


Acer Swift 7

Az új széria legérdekesebb tagja az Acer Swift 7, a termék ugyanis a 9,98 milliméteres vastagságával a világ legvékonyabb laptopja, ráadásul az 1,1 kilogrammos súlyával is abszolút pehelykönnyű. A fekete-arany színekben pompázó háza teljesen alumínium, a 13,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelzőjét pedig Gorilla Glass óvja a sérülésektől.



A gyártó szerint nagyjából 9 óra akkus üzemidőre lehet számítani, ám cserébe aránylag limitált a számítási teljesítménye. Az Acer Swift 7-be ugyan hetedik generációs (Kaby Lake) Intel Core i5 processzorok kerülhetnek, ám az ultra alacsony fogyasztású modellekről van szó. A rendszermemória legfeljebb 8 GB lehet, a háttértár pedig 256 GB-os SSD. A termék kezdőára várhatóan 999 dollár lesz.


Acer Swift 5 és Swift 3

Első pillantásra nagyon hasonlóak a modellek: mindkettőbe 14 hüvelykes IPS megjelenítő került, a processzoruk akár Intel Core i7 is lehet, memóriából maximum 8 GB-ot kezelnek, a háttértáruk legfeljebb 512 GB-os SSD, Wi-Fi 802.11ac 2x2 MU-MIMO chipekkel rendelkeznek, akad rajtuk USB Type-C csatlakozó.



Természetesen akadnak különbségek is. A Swift 5 csak Full HD-s érintőpanellel lesz elérhető, a processzora Kaby Lake, háttérvilágításos a klaviatúrája, az üzemideje 13 óra, 14,58 mm vastag és 1,36 kilogrammot nyom. A kezdőára 749 dollár lesz.



Ezzel szemben a Swift 3 modellbe nem érintős HD és Full HD megjelenítő is kerülhet, a processzorai Skylake vagy Kaby Lake családosak, az akkuja elvileg 12 órán át bírja egy szusszal. A vastagsága 17,95 mm, a súlya pedig 1,5 kg. Meglepő módon a 499 dollárnál kezdődő modellbe ujjlenyomat-olvasó is került, a Swift 5-ről ez lemaradt.


Acer Swift 1

A legolcsóbb Swift laptop, 249 dollárnál kezdődik majd. Ennyi pénzért cserébe nem érdemes csodára számítani: 14 hüvelykes és 1366×768 pixeles kijelző, 4 GB RAM, modelltől függően 32/64/128 GB eMMC háttértár. Szerencsére a Wi-Fi ac-t nem spórolták ki a Celeron vagy Pentium processzorokkal érkező gépből, akad rajta egy USB 3.0 kapu, az akkus üzemideje pedig akár 12 óra lehet.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.