Hirdetés

Szokatlan billentyűzettel hódít a Lenovo Yoga Book



|

Fizikai billentyűzet helyett egy hatalmas érintőfelületet kínál a Yoga Book, amit gépelésre is lehet használni.

Hirdetés

A Lenovo néhány éve már kínál olyan átalakítható Yoga laptopokat, amelyeknek a billentyűzetűt egy 360 fokos zsanérral hátra lehet hajtani, majd az érintőkijelzőt táblagépként használni tovább. 

Hirdetés

A 10,1 hüvelykes Yoga Book most még tovább ment, és fizikai billentyűzet helyett egy óriási érintőpadot kapott. Ez képes virtuális gombok megjelenítésére, vagyis a gépelésről nem kell lemondani. Ennek ellenére a felületet rajzolásra és tollal írásra is kiválóan lehet használni. Ilyenkor a kijelzőhöz hozzá sem kell érni, vagyis nem takarjuk a készülő munkát. 

A Lenovo furcsa billentyűzete egyébként rezgő visszajelzést ad a gombok megérintésekor, és bár az érzés nem fogható egy igazi billentyűzethez, mindenképp használható. 

További extrája a felületnek, hogy ha egy papírlapot helyezünk rá, és arra jegyzetelünk, akkor a Yoga Book egy digitális másolatot készít a papírra írt anyagunkról. Nem ez az első ilyen megoldás a piacon, de ehhez nem kell speciális papír és újratöltés sem a tollnak. 

Az androidos Yoga Book 499 dollártól indul fölfelé, míg a windowsos 549 dolláról lesz elérhető. Természetesen ennyiért csak egy Intel Atom x5 processzor, 4 GB RAM és 64 GB tárhely jár. Ott van a csomagban az újratöltést nem igénylő, Wacom-technológiás toll is. A full HD-s kijelzővel rendelkező gép 15 órás üzemidőt ígér. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.