Hirdetés

Újabb elektronikai oktatócsomaggal állt elő a Sam Labs



|

Bluetooth-on keresztül kommunikálnak a cég programozható blokkjai.

Hirdetés

Az IFA-kiállításra természetesen nem csak a közismert gyártók mentek el, a fogyasztóelektronikai ipar apraja-nagyja képviselteti magát Berlinben. Az érdekesebb startupok egyike a brit Sam Labs, amely gyermekeknek szánt elektronikai oktatókészletek tervezésével foglalkozik. A cég programozható blokkokat készít, ezek Bluetooth-on keresztül kommunikálnak egymással, továbbá a programozásukra használt számítógéppel vagy okoseszközzel. Mindegyik blokk saját akkuval rendelkezik, így semmiféle kábelezéssel sem kell bajlódniuk a gyerekeknek.


Hirdetés


Alapvetően két típusú blokkot tervez a Sams Labs. A kimeneti típusúak jelenleg a villanymotor, a szervomotor, az RGB LED, a vibramotor, és a csengő. Bemeneti típusú blokkokból ennél többféle létezik: nyomógomb, nyomásérzékelő, távolságérzékelő, mozgásérzékelő, fényérzékelő, hőérzékelő, csúszka, tekerő.



A show igazi sztárja a Sam Blocks termékekhez járó Sam Space szoftver. A Windows 8.1+ mellett Mac OS 10.9+ és iOS 8+ rendszereken futó programmal logikai kapcsolatok hozhatóak létre a komponensek közt, ehhez egy rendkívül egyszerű, teljesen vizuális felület áll rendelkezésre. Meg lehet tenni azt, hogy például egy bizonyos környezeti fényszint elérése esetén megszólaljon a csengő, vagy éppen a mozgásérzékelő aktiválja a LED-es modult. A szoftverrel tervezett rendszerbe "virtuális" blokkok is illeszthetőek, így mondjuk egy tweettel vagy IFTT-recepttel távolról aktiválhatóak a hardveres blokkok. Érdemes ellátogatni a Sam Labs közösségi oldalára, akad néhány egészen meglepő alkotás.



A Sam Labs 7+ éves kortól ajánlott kütyüi többféle kitben (139-749 euró) vásárolhatóak meg a cég webhelyén, de persze egyedileg is rendelhetőek a blokkok. Berlinbe az új Curio csomagját vitte ki a startup, ebben két villanymotor, öt bemeneti egység, két kerék, papír autókarosszéria-darabok, továbbá egy műanyag alváz található. A vázon akad néhány LEGO rögzítőfoglalat is, így a csomaggal az autón túlmenően sokféle dolgot építhetnek a gyerekek, az alkotásuk kinézetének formálásához fel tudják használni a meglévő LEGO-ikat.


A Curio csomag piacra kerülésének ideje nem tisztázott, az ára várhatóan bruttó 149 font lesz.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.