Hirdetés

8K-s tévét mutogat az LG



|

A 4K-s OLED tévé viszont már elérhető valóság az IFA kiállításon.

Hirdetés

Ma már nem ritkaság a 4K-s tévé a piacon, ugyanakkor a drága árazás és a csekély tartalom miatt az otthonokban még mindig nem valami gyakori. Az OLED tévék szintén az áruk miatt számítanak kevésbé elterjedtnek. Az LG minden erejével azon van, hogy a 4K-s OLED televíziókat terjessze el, de azért a jövőre is gondol. Ennek jegyében az idei IFA kiállításon egy 8K-s tévét is bemutatott

Hirdetés

A 98 hüvelykes behemót a gyártó első ilyen hatalmas felbontású készüléke, és egyelőre inkább csak erőfitogtatás, mintsem hamarosan megjelenő eszköz. Az LG egy éven belül képes lenne a sorozatgyártásra, de a 8K-s tartalmak hiánya miatt egyelőre kivárnak, hogy mennyire lesz szükség erre a technológiára, és milyen sikereket ér el a 4K. 

A 8K-s óriás egyébként a 4K-s tévékben található képfeldolgozó processzorokból négyet használ a 7680 x 4320-as felbontású anyagok megjelenítéséhez, de a jövőben egy is elég lesz ezekből. A 8K a Full HD tizenhatszorosát ígéri, és a helyszíni beszámolók szerint ennek megfelelően részletes kép fogadja az érdeklődő szempárokat. 

 

Fotó: digitaltrends.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.