Hirdetés

A Microsoft három új Lumia telefont mutatott be Berlinben



|

A Lumia 830-at „megfizethető csúcskészülékként” a 730-at és a 735-öt pedig „szelfifonként” promózták.

Hirdetés

Három új Lumia okostelefont mutatott be a Microsoft a berlini IFA 2014-en. Chris Weber, a vállalat mobil eszközök forgalmazásáért felelős alelnöke szerint a Lumia 830 „az első megfizethető árú flagship készülék” a piacon. A menedzser szerint legújabb telefonjuk olyan jól sikerült, hogy akár a Samsung Galaxy S5-nek vagy az iPhone 5S-nek is méltó vetélytársa lehet. Hardveres specifikációit tekintve mindenképpen „versenyre kelhet a Samsung és az Apple zászlóshajóival” – hangoztatta Weber.

Hirdetés

A redmondi gyártó a csütörtöki sajtótájékoztatón mutatta be az olcsóbb, 3G- és dual SIM-támogatást kínáló Lumia 730-at, illetve a gyorsabb, 4G LTE hálózatokkal is együttműködő Lumia 735-öt is. Míg a PureView kamerával ellátott Lumia 830-at igazi „prémium készülékként”, a jó minőségű, 5 megapixeles előlapi kamerával szerelt 730-at és 735-öt „szelfifonként” aposztrofálták. Mindhárom új készülék szeptemberben kerül a boltokba.

Lumia 830 10 megapixeles PureView kamerával
 

Az 5 hüvelykes, 1280 x 720-pixel felbontású kijelzővel és négymagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400-as processzorral szerelt Lumia 830 330 euróba kerül majd. A 8,5 mm vastag, Windows Phone 8.1-et futtató telefon fémkeretes műanyag házat, 2200 mAh-os akkumulátort, 1 GB RAM-ot és 16 GB-os háttértárat kapott. Három mikrofonja van, kijelzőjét Gorilla Glass 3 védi, és azok, akik megvásárolják a Microsoft Office mobil változata mellé 15 GB-os One Drive tárhelyet is kapnak. A készülék 10 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott PureView kamerájának a Lumia 1020-ashoz hasonlóan Zeiss lencséje van.

A 4,7 hüvelykes, szintén 1280 x 720 pixel felbontású kijelzővel és Snapdragon 400-as chipszettel ellátott Lumia 730 és 735 kezdőára 199, illetve 219 euró lesz. Mindkét telefon 1 GB RAM-ot, 8 GB-os háttértárat, 6,7 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles, nagylátószögű előlapi kamerát, valamint dupla mikrofont és 2200 mAh-os, cserélhető akkumulátort kapott.

Lumia 730 és 735 - az igazi szelfifonok
 

A Microsoft a Nokia mobilüzletágának akvizíciójával bevásárolta ugyan magát az okostelefon-gyártók elitklubjába, de ahhoz, hogy megvethesse a lábát a piacon, képességes szoftvereket is fel kell mutatnia. Igyekszik is rendesen: a negyedik negyedben újabb funkciókat kap a Windows Phone operációs rendszer. A Denim frissítés a Cortana személyi asszisztenst hivatott még felhasználóbarátabbá tenni, és bemutatnak egy új kameraappot is, amely az ígéretek szerint gyorsabb lesz és jobb képminőséget kínál majd, mint a jelenlegi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.