Hirdetés

Bemutatták a Samsung Galaxy Note 4-et



|

A dél-koreaiak legújabb phabletje quad HD kijelzőt és Snapdragon 805-ös processzort kapott.

Hirdetés

A Samsung szeptember 3-án, a berlini IFA 2014-en mutatta be népszerű phablet-sorozata legújabb tagját, a Galaxy Note 4-et (és annak jellegzetes, hajlított kijelzővel felszerelt „testvérkéjét”, a Galaxy Note Edge-et). A dél-koreai gyártó hagyományosan nagyon erős ebben a – többé-kevésbé maga teremtette – piaci szegmensben. Igen ám, csakhogy az idén az iPhone 6-tal várhatóan az Apple is beszáll az óriástelefonok piacára, nem csoda, hogy az új csúcskészülékbe a lehető legerősebb hardvereket és kijelzőt építették.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 4 egészen elképesztő, 5,7 hüvelykes, 1440 x 2560 pixel felbontású (~ 515 ppi) quad HD kijelzőt kapott. A készüléket négymagos, 2,7 GHz-es Qualcomm Snapdragon 805-ös SoC hajtja, de egyes piacokon egy 1,9 és egy 1,3 GHz-es processzorból összesakkozott octacore chipszettel hozzák majd forgalomba. A levehető hátlap alatt meglehetősen méretes, 3220 mAh-os akkumulátort találunk. A quad HD kijelző bizonyára zabálja az energiát, de a Samsung szerint a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően alig fél óra kell ahhoz, hogy 50 százalékosra töltsük az akksit. A készülék természetesen LTE-kompatibilis. A 32 GB-os háttértár max. 64 GB-os microSD-kártyával bővíthető.

A Galaxy Note 4 a Galaxy S5-ből ismert ujjlenyomat-olvasót és pulzusmérőt is megkapta. A Samsung mérnökei továbbfejlesztették a tavaly bemutatott S Pent: a stylus érzékenyebb lett, és állítólag jobban követi a természetes kézírást, mint elődje. A gyártó új funkciókkal is felruházta a digitális tollat, amelyet ezentúl afféle egérként az alkalmazásablakok összecsukására és mozgatására, valamint másolásra és beillesztésre is használhatunk.

A Samsung Galaxy Note 4 (fotó: Flickr/Saucy Lin)

A készülék a Galaxy S5 kiváló, 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott hátlapi kameráját is megörökölte. Az új TouchWizz kamerakezelőjének köszönhetően számtalan üzemmód és beállítás – köztük a HDR – közül választhatunk, és sokat javítottak a rossz fényviszonyok között lőtt képek minőségén is.

A Galaxy Note 4 egyik igazi újdonsága a 3,7 megapixeles, nagylátószögű előlapi kamera. A Samsung szerint az új szenzor fényérzékenysége 60 százalékkal jobb, mint a Note 3-é volt, minek köszönhetően akár egy befüggönyözött szobában vagy egy limuzin hátsó ülésén is garantáltan villantós szelfiket készíthetünk. Ha akarjuk, akár a hátlapi kamerával is lefotózhatjuk magunkat; elég végigsimítani a pulzusmérőn és a készülék azonnal exponál.

A telefon ugyanazt az Android 4.4 KitKat-re ültetett TouchWizz felhasználói felületet használja, mint a Galaxy S5. (A szoftverről részletesebben itt olvashattok.) A megújult értesítési felületnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen hozzáférhetünk a rendszerbeállításokhoz, ahol többek között a gesztusvezérlést és a különféle működési módokat is testre szabhatjuk. Az egyetlen komoly különbség, hogy a Note 4 UI-jában természetesen az S Pen beállításait is kedvünkre adjusztálhatjuk.

A 153,5 mm hosszú, 78,6 mm széles, 8,5 mm vastagságú készülék súlya 176 gramm, és az első hands-onok szerint kényelmesen elfér a nadrágzsebben. A telefon sokkal szemrevalóbb, mint a Note 3 és az összeszerelés minősége is sokat javult. Maradt a fém(hatású) keret és a műbőr hátlap, de a a tavalyi modell „öltéseit” szerencsére kikukázták a designerek.

A Samsung az előzetes hírek szerint októberben fogja piacra dobni a négy színben (Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold, Blossom Pink) kapható Galaxy Note 4-et. A készülék az USA-ban 600 dollárba, Nagy-Britanniában pedig 650 fontba kerül majd előfizetés nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.