Hirdetés

Egészen elképesztő az új Moto X



|

A készülék Snapdragon 801-es processzort, 5,2 hüvelykes kijelzőt kapott, és műanyag, fa, illetve bőr hátlappal is rendelhető lesz.

Hirdetés

A Motorola pénteken az IFA 2014-en mutatta be az új Moto X-et. A Google által nemrég eladott cég tavalyi csúcsmodelljének második generációja kétféle változatban, 16, illetve 32 GB-os háttértárral lesz kapható; az olcsóbbik modell kártyafüggetlenül 499 dollárba kerül majd Amerikában.

Hirdetés

Chris Zieglernek, a The Verge újságírójának lehetősége volt rá, hogy kipróbálja a készüléket, és egészen elragadtatottan írt róla. „Amint a kezembe vettem, azonnal beleszerettem” – áradozott. „Márpedig a Motorola számára különösen fontos, hogy ilyen »szerelem első látásra« reakciót váltson ki a felhasználókból; hiába volt szenzációs az első generációs Moto X, nem tudott komolyabb sikert elérni a fejlett piacokon.” Igaz, egy olyan piacon, amelyet a negyedévente 75 millió telefont eladó Samsung dominál, nem könnyű számottevő sikereket elérni.

Az idei Motorola Moto X elképesztően jól néz ki. Jim Wicks designguru irányításával a cégnek olyan telefon sikerült építenie, amely a külsejét és az összerakás minőségét tekintve az Apple és HTC termékeivel is felveszi a versenyt.

Az új Motorola Moto X 5,2 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel

„Az eredeti Moto X legnagyobb mutatványa az volt, hogy méretes, 4,7 hüvelykes kijelzője ellenére is kicsinek tűnt; ezt a bűvésztrükköt az új is bedobja – de egy 5,2 hüvelykes, a 2014-es elvárásoknak megfelelő képernyővel – írta Ziegler. – A varázslat nagyrészt a Motorola mára védjegynek számító ívelt hátlapjának köszönhető, amely középen elegendő helyet biztosít a belsőségeknek (akkumulátor, áramkörök stb.), miközben a széleken szinte teljesen elvékonyodik.”

Az új Moto X egyik legszembetűnőbb újdonsága, hogy lekerekített pereme az előző modellel ellentétben nem műanyagból, hanem fémből készült. Iqbal Arshad, a cég vezető mérnöke elmondta, hogy a keret antennaként működik, és a készülék folyamatosan nyomon követi, hogyan tartjuk, hogy ennek megfelelően valós időben változtathasson az RF-chip teljesítményén.

A műanyag és a fa mellett bőr hátlappal is rendelhető lesz
 

A telefon X 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, amely Arshad szerint jóval energiatakarékosabb, mint a tavalyi SAMOLED megjelenítő. A cserélhető hátoldalon a Motorola denevérszárny alakú logója díszeleg, felette pedig a 13 megapixeles kamera kapott helyet, amelyet egy speciális, dupla LED-es „vakugyűrű” vesz körül. A Motorola mérnökei alaposan továbbfejlesztették a kamerát, amely amellett, hogy a 4K-videók rögzítésére is alkalmas, hangvezérlést és új funkciókat is kapott.

A Moto X-en a Google legújabb operációs rendszere, az Android 4.4.4 KitKat fut. A cég azt ígéri, hogy amint elérhető lesz, a készülék Android L-lel telepített változatát is piacra dobják. A szinte teljesen „szűz”, csak néhány apró változtatást tartalmazó interfész gyorsan és gördülékenyen működik – köszönhetően valószínűleg annak is, hogy a telefont a Qualcomm négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801-es processzora hajtja.

A telefon előlapján két infravörös érzékelőt is elhelyeztek, amelyek lehetővé teszik, hogy a tavalyi modellben bemutatott, időközben Moto Display-re átkeresztelt Active Display-t anélkül is felébreszthessük, hogy hozzáérnénk a kijelzőhöz.

Persze – ahogy azt a tavalyi Moto X langyos fogadatása is példázza – az erős hardver és a remek szoftver önmagában még nem feltétlenül elég a sikerhez. Nem véletlen, hogy a Motorola sem elsősorban ezzel, hanem inkább a testre szabhatósággal igyekszik megnyerni magának a fogyasztókat. A gyártó jelentősen bővítette a választható kiegészítők körét: a műanyag és a fa mellett most már (valódi) bőr hátlapot is választhatnak majd a vásárlók. „Érzésre és kinézetre is csodálatos – olyan pazar, hogy az szinte példátlan az elektronikai termékek körében” – összegezte tapasztalatait Ziegler.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.