Hirdetés

IFA 2014 - A fejlődés nem állt meg



|

Kellemes tengerparti környezetben tartotta meg az IFA, az immár hagyományossá vált és a sorban a kilencedik nemzetközi sajtótájékoztatóját, ahova a világ minden tájáról, több mint 300 újságírót hívtak meg.

Hirdetés

A konferencia során a legfontosabb információ, ami elhangzott az volt, hogy a folyamatos fejlődés, minden ellenkező híresztelés ellenére tagadhatatlan, mindezt az a kiállítói kereslet is megerősíti, ami továbbra jellemzi a kiállítást. Tekintettel a helyzetre, mintegy négy hónappal a világ egyik vezető szórakoztatóelektronikai és háztartási gépbemutatójának rajtja előtt a szervezők, a GFU és a Messe Berlin, már kifejtették, hogy képesek tovább folytatni és tartani az IFA eddig is egyedülálló növekedését. A törökországi Belek-ben megtartott IFA Global Press Konferencia az eddigi legnagyobb ilyen jellegű esemény volt. Ezt a sikert nem csak az egyre növekvő számú termék innovációnak tulajdonították, hanem a piacok folyamatos fejlődésének is.

Hirdetés
 

A 2014 május 26 án délelött 11 órakor tartott nemzetközi sajtótájékoztatón a kiállítást szervező Gfu és a Berlin Messe vezető tisztségviselői tartottak beszédet, amiben a piaci helyzetet elemezték.

" Minden résztvevő - az ipar, a kereskedelem, a fogyasztók és a média részéről – úgy nyilatkozott, hogy az IFA a legfontosabb piac a karácsonyi felkészülési szezonban, amikor az eladások a legmagasabb szinten vannak. Ez a kiállítás minden évben hatékony lendületet biztosít a piacoknak. Az új konferenciával és a hagyományosan nagyszámú új termékkel a kiállításon, valamint új innovatív megoldásokkal és egyedi új termékek világpremierjével, az IFA 2014 ismét új mércét állított. " mondta Hans- Joachim Kamp a GFU - Gesellschaft für Unterhaltungs und Kommunikationselektronik - Felügyelő Bizottságának elnöke.

Bővülő piacok 2014-ben

A sajtókonferencia legérdekesebb és legnagyobb várakozást megelőző előadása hagyományosan a Gfk által mért adatokat ismertető prezentáció volt, ami egyben prognosztizálta a várható piaci tendenciákat is 2015-re kivetítve. Utalva a  piaci fejlődésekre a szórakoztató elektronikai szektorban, Jürgen Boynny a Gfk globális igazgatója kijelentette: “A piaci stabilizálódás következtében, ebben a szektorban 2014-ben visszatér a növekedés ( +1% ), míg 2015-ben folytatódik. ( +5% ) Ez annak köszönhető, hogy a javul a világgadasági helyzet, valamint az eladási  növekedés a TV és PC szektorban. Ez a növekedés elsősorban a Közép-Keleten, Afrikában és Dél Amerikában mutatkozik meg, de ugyanígy jelentkezik majd az ázsiai feltörekvő piacokon is. Európa csak kis mértékben tud hozzájárulni a növekedéshez, miközben az észak-amerikai és az ázsiai fejlett országok csökkenést fognak tapasztalni.”

CityCube Berlin új lehetőségeket tár fel.

Dr. Christian Göke, a Messe Berlin igazgatója: "Már türelmetlenül várjuk az idei IFA 2014-et, hiszen az első alkalommal tudunk nagyobb területet biztosítani a kiállítók számára. A CityCube Berlinnel nem csak 6000 négyzetméternyi kiállító területet nyertünk, amire sürgősen szükségünk volt, hanem új lehetőségeket is tudtunk teremteni az egyre növekvő kiállítói követelményeknek. A szervezők egy új koncepcióval, az IFA kongresszussal jelentkeztek 2014-ben. A modern nemzetközi kongresszus címe "IFA + Summit" ami összehozza a vezető elméket és a felső vezetőket a technológia és a tartalom a területén. Amellett, hogy aktuális kérdésekkel foglalkozik, ez az esemény is lehetőséget nyújt a digitális jövőröl szóló vitákra, létrehozása az új trendeket, és az új ötleteket ösztönzi. Göke úr folytatta: "Ahogy az IFA hosszú távú, folyamatos fejlesztése folyik, ugyanúgy szeretnénk folyamatosan bővíteni az "IFA + Summit" találkozót, hogy idővel a világ egyik legnagyobb jelentőségű szakmai fóruma legyen.

 

IFA 2014 

Az IFA megnyitóbeszéde kiemelkedő esemény, aminek fontosságát már eddig is nagy figyelem kísérte. Ez alkalomból a színpadon, az ipar vezető cégeinek felsővezetői adják át értékes gondolataikat a szakemberek valamint a nemzetközi média résztvevőinek. Az idei IFA nyitó beszédet Boo-Keun Yoon úr, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója tartja majd.

A kiállítás gerincét pedig a szórakoztatóelektronikai szektorban az egyre nagyobb képernyő, az UHD szabvény és az ennek köszönhető, elképesztően éles kép, alkotja majd. Változatlanul ott lesznek a Cinema 21:9 formátumban készült íves és okos TV-k, mellettük az okostelefonok, és más intelligens készülékek melyek a legkülönbözőbb képességekkel segítik az otthoni szórakoztatást, vagy a házimunkát és természetesen már hálózati lehetőségeket kínálnak.

Az IFA világvezető globális esemény a szórakoztató-elektronika és a háztartási gépek piacán, ami 2014 szeptember 5-10 között kerül megrendezésre Berlinben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.