Hirdetés

Az álmunkat is őrizné a Samsung



|

Tanácsokat is osztogathat a Sleepsense alvásfigyelő rendszer.

Hirdetés

Időnként mindenkinek problémái támadnak az alvással, ám ha tartóssá válik a helyzet, akkor érdemes valamiféle segítséget kérni. Az IFA-kiálításon ma bemutatott Sleepsense rendszert az alvás menyiségének és minőségének értékelésére találta ki a Samsung.

Hirdetés


A beépített szenzoraival a pulzust, légzést és mozgásokat figyelő kütyü minden reggel statisztikákat nyújt az alvásunkról, egy pontszámmal próbálja kifejezni az alvásunk minőségét. A kapott értékek visszamenőlegesen összehasonlíthatóak a hozzá járó mobilos alkalmazással. Hét faktor dönti el a pontszámot: teljes alvási idő, alvási hatékonyság, mennyi ideig tartott az elalvás, hányszor ébredtünk fel, hányszor keltünk ki az ágyból, a REM fázisban eltöltött idő aránya, a mély álomban eltöltött idő aránya.


Ami ennél fontosabb, hogy a mért értékek alapján a Sleepsense személyre szabott tanácsokat is képes osztogatni, ezzel remélhetően javítva a jövőbeli alvásainkat. Érdekes extra funkció, hogy a termék képes együttműködni a Samsung SmartThings eszközökkel, így például elalváskor kikapcsolhatja a tévét, vagy leolthatja a villanyt.


Egyelőre nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a Samsung Sleepsense.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.