Hirdetés

Skylake-re vált az Intel pendrive méretű számítógépe



|

Megújul az Intel Compute Stick, Skylake-alapokon.

Hirdetés

Az Intel Compute Stick megjelenése óta a legtöbb gyártó igyekszik elárasztani a piacot olcsó és pendrive méretű mini-PC-kkel. Ezek mindegyike hasonló hardvert használ, Intel Atom processzort. 

Hirdetés

Az Intel most alaposan felturbózza a saját megoldását, ugyanis megszabadul az Atom processzoroktól, és ehelyett a Skylake-alapú Core M CPU-kat veti be: konkrétan a Core M3-6Y30-at és a Core M-6Y57-et - mindkettő ultralacsony fogyasztású. 

Természetesen ezek a processzorok visszafogott órajelekkel dolgoznak, annak érdekében, hogy ne melegedjenek túl - rövid ideig azonban képesek emelni az értékeket. 

A Bay Trail- és a Cherry Trail-alapú megoldásokhoz képest most kevesebb maggal lesz dolgunk, de jóval fejlettebb architektúrával.

Ezúttal ugyanis középpontban állt a teljesítménynövelés. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a melegedés nem lett rosszabb.

Sajnos az új Compute Stick valószínűleg csak 2016-ban érkezik meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.