Hirdetés

Az Asus másképp gondolja: nincs megállás



|

Aki azt hitte, nyár elején már minden idei újdonságot kiteregetett az Asus, hát tévedett. Az IFA kiállításra időzítve újabb, teljes frontos támadást indít pénztárcánk ellen a tajvani gyártó. Videón minden újdonság!

Hirdetés

"Kapcsolódni a jövő világához" - szép kis jelmondat, és hát kapóra is jön az Asusnak, mert ugyebár elavult, régi eszközökkel ilyesmit meg se próbáljunk. Helyette szerencsére új eszközökben sincsen hiány, válogathatunk a hatalmas kínálatból, ami most, az IFA-val egyidőben vált csak igazán teljessé - ezeket próbáltuk ki rögtön a bejelentésük utáni pillanatban.

 

Hirdetés

Flip S újratöltve

A nyár eleje nem másról szólt, mint a Max-Q-s Zephyrus notebookról és a ZenBook Flip S hibridről. Utóbbi már teszten is járt nálunk azóta és tényleg nagyon szép kis notebook-tablet 2-az-1-ben, de valami még nem teljesen állt össze. Ez pedig a CPU volt, amin ezúttal frissített az Asus és immáron nyolcadik generációs Intel Core i7-tel is kérhetjük a csodaszép, 10,9 mm vastag ultrahibridet.

De ez csupán egyetlen méret, ami nem mindenkinek felel meg, ezért az Asus több ZenBookot is megmutatott nekünk. A ZenBook Flip 14 például 13 colos házban van, szintén vékony és gyors, ami a pedig a legjobb, hogy egy töltéssel 13 órát bírja és gyorstöltés opciót is kapott. A 8. generációs Intel Core i CPU-t 13,9 mm-es házba pakolták, nem nyom többet 1,4 kg-nál, ráadásul egy extra Nvidia GPU-val is kérhetjük. Ez az MX150, ami nem a gamereknek készült, bár a játékokat is jobban futtatja, mint az integrált Intel GPU, inkább a fotó- és videószerkesztésnél hasznos.

Aki a munka mellé némi játékot is besuvasztana, de a hibrid kialakítás és a hordozhatóság fontos tulajdonságok számára, az nagy bajban van - vagyis volt mostanáig, ugyanis a ZenBook Flip 15 pont erre született. A 8. generációs Intel Core CPU mellett ugyanis GeForce GTX 1050 GPU dübörög, egy csodálatos, NanoEdge, 4K kijelző fogad kihajtáskor, és az előző generációknál akár 40 százalékkal is gyorsabb lehet, köszönhetően az azonos fogyasztás mellett is több fizikai processzormagnak.

 

Olcsón hibridet

Igen, már olcsón is lehet olyan hibridünk, ami miatt nem kell szégyenkezni. A VivoBook Flip 14 399 Eurónál indít és Core i CPU-val szerelik. A ház ezúttal is alumínium, bár nem annyira prémium, mint egy ZenBook Flip, 15,4 mm vastag és 1,5 kg, viszont ventilátor nélküli, így néma csendben használhatjuk. A ZenBook családból megörökölte a VivoBook Flip a NanoEdge kijelzőt, a Windows Ink, Hello, Cortana és Modern Standby támogatást is, vagyis a valóban hasznos extrákról nem kell lemondanunk.

 

Mixelt valóság egy csipetnyi extrával

A show igazi sztárja nem más, mint a Windows Mixed Reality Headset, aminek a nevéből is kitalálhatjuk, hogy a Microsoft ökoszisztémával kompatibilis. Ez nagyon jó hír, vagyis az appok, játékok, programok már a 0. perctől gond nélkül futnak majd és a hardveres gondok sem fogják ritkítani a hajunkat. Viszont rossz hír is ez a Windowsos kötelék, ugyanis az Asus mérnökeinek a kezeit megkötötte a Microsoft, így nem tudtak igazán egyedi sisakot készíteni. azért néhány extrával feldobták, hogy többet kapjunk, mint a vetélytársak esetében.

A polygon dizájn jól mutat, az állítható pánt is kényelmes és az izzadásálló, gyorsan száradó, antibakteriális textilnek is lehet örülni. A sisak elejében két kamera is helyet kapott, ami a zsinórnélküli kontrollerek mozgását követi és ahogy kipróbáltuk, tényleg egészen pontosnak és gyorsnak tűntek. A 449 Eurós sisak beállításától nem kell megijednünk, az Asus szerint 10 perc lesz maximum a telepítés és kalibrálás, ha pedig hirtelen vissza kell repülnünk a valóságba, egyetlen mozdulattal felhajthatjuk a 3K-s felbontású szemüvegrészt, ami kényelmes és praktikus megoldás.

Hamarosan a játékosok következnek, a ROG-barlangban ugyanis ismét találtunk pár érdekességet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.