Hirdetés

Itt a 8K-s VR-headset



|

A Pimax az IFA kiállításra is magával viszi a 8K-s felbontással dolgozó VR-headsetet.

Hirdetés

A legtöbb csúcskategóriás VR-headset manapság 100 fok körüli látómezőt kínál, illetve egy-egy kijelzőt, amelyeknek a felbontása 1080 x 1200 körül alakul. 

Hirdetés

A Pimax most az első olyan headsetet ígéri, amely már 8K-s felbontást kínál, két darab 3840 x 2160-as kijelzővel és 200 fokos látószöggel. 

A Pimax 8K továbbra is csak prototípus, azonban ott lesz Berlinben az IFA kiállításon. A magas felbontásnak hála amikor a kijelzőre nézünk, az olyan éles lesz, hogy nehéz lesz a képpontok között felfedezni a vonalakat. 

A szélesebb látószögnek hála pedig még több tartalom jelenhet meg a perifériás mezőben, ami azt jelenti, hogy az élmény még gazdagabb. 

Mivel az eszköz csak prototípus formájában létezik, ezért egyelőre nincs megjelenési dátum vagy vételár mellékelve. A headset mindenesetre kompatibilis lesz a SteamVR-ral, valamint támogatja a GeForce GTX 980-at, GTX 1070-et vagy jobb videokártyákat. A mozgásérzékelős kontrollerekkel és egyéb kiegészítőkkel szintén használható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.