Hirdetés

Intel: újabb Extreme processzor jön



|

Az új Extreme processzorral sikerült megdönteni a pár napja egy Phenom CPU-val felállított 3DMark 05 rekordot.

Hirdetés

A túlhajtásért lelkesedő felhasználókat tömörítő Xtremesystems fórumának "kiemelt" tagjai a Phenom II X4 940 6,5 GHz-es tuningkísérlete után a konkurenciától is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Csakhogy az Intel semmit sem bízott a véletlenre, és egy olyan processzort bocsájtott Fugger és társai számára, amiről még pletyka szinten sem olvashattunk eddig. A Core i7 975 Extreme a 3,2 GHz-es csúcsmodellt váltja hamarosan, nagy változásra azonban nem kell számítani, az órajel csak 133 MHz-cel lett magasabb az elődhöz képest. Újdonság viszont, hogy a 3,33 GHz-es példány már az új D0 steppingre épül, ami az apróbb változtatások mellett vélhetően nagyobb túlhúzhatóságot is jelent.

 

corei7975_k.jpg

A közölt képernyőmentés legalábbis bizakodásra ad okot, az új Extreme processzort ugyanis 5259 MHz-re sikerült felhúzni. Ezen eredmény eléréséhez természetesen speciális hűtésre volt szükség,a mérések bőven 0 Celsius fok alatt zajlottak. Az alapot egy Gigabyte EX58 Extreme adta, melyben remek párost alkotott a két Gigabyte HD 4870 X2 grafikus kártya. A korábbi rekordot felállító 6,5 GHz-es Phenom II-t közel 2000 ponttal sikerült beelőzni, a tegnapi naptól a 47026 pont jelenti az új 3DMark 05 csúcsot.


A Core i7 975 Extreme megjelenésével kapcsolatban eddig nem került ki hivatalos információ, a pletykák viszont nyár elejére jósolják a 3,33 GHz-es négymagos egység megjelenését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.